Halvdelen af hovedstadens kommuner mangler en terrorplan

Mange kommuner i hovedstadsområdet mangler en terrorplan. Ikke godt nok, mener flere politikere.

Foto: TV 2 Lorry

Kun 13 af 26 kommuner i hovedstadsområdet har en strategi for forebyggelse af radikalisering af ekstremisme. Det skriver DR P4 København, der har foretaget en rundspørge. 

Flere kommuner svarer, at de har fokus på det forebyggende arbejde uden en decideret strategi.  Men det er ikke godt nok, mener De Radikales retsordfører Sofie Carsten Nielsen.  

- De kommuner, der ikke har sådan en strategi, burde få det nu, det vil jeg virkelig opfordre til. Når man har en strategi, så får man sat fokus på det i alle ledelseslag i kommunen. Og man får sendt det signal til forældre, elever og lærere og alle andre dele af kommunen om, at det her er vigtigt, siger hun til DR P4 København.

Den konservative integrationsordfører Naser Khader opfordrer også kommunerne til at få lavet en formel strategi. 

- Se at komme i gang med at få en skreven strategi, som formidles ud til partnerne i kommunen. Radikalisering er en sygdom, der kan ramme alle uanset sociale lag, og uanset hvor man bor. Derfor er det enormt vigtigt, at alle kommuner har en strategi, siger han til DR P4 København.

Frederiksberg er en af de kommuner, der, trods flere indberetninger til myndighederne om mulig radikalisering blandt kommunens unge, ikke har en egentlig strategi for forebyggelse af radikalisering. Det er for dårligt, lyder det fra Venstre.

- Det er et problem. Der er unge på Frederiksberg, der bliver radikaliseret. Og vi har haft unge, der har været involveret i forskellige terrorlignende episoder, så det er et problem, vi skal tage alvorligt på Frederiksberg, siger politisk ordfører for Venstre i Frederiksberg Kommune, Jan. E. Jørgensen, til DR P4 København.

Sidste år lavede regeringen en plan for forebyggelse af radikalisering, hvor kommunernes rolle blev understreget. I den sammenhæng blev der blandt andet afsat 9,6 millioner kroner til at styrke den kommunale indsats.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik