Hæstorp kandidat til at afløse Storm

Sophie Hæstorp Andersen er indstillet som formandskandidat til regionsrådsvalget 2013. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjælland: Socialdemokraterne i Hovedstaden gør så småt klar til et vagtskifte på posten som formand for partiet og dermed også som kandidat til formandsposten for Region Hovedstaden ved valget i 2013.
- I forbindelse med regionsformand Vibeke Storm Rasmussens beslutning om ikke at genopstille som spidskandidat til næste regionsrådsvalg har kredsbestyrelsen hos Socialdemokraterne i Brøndbykredsen besluttet at indstille folketingsmedlem Sophie Hæstorp Andersen som partiets spidskandidat, siger kredsformand Vagn Majland.
Han mener, at de andre partier i næste valgkamp til regionsrådet vil vejre morgenluft, når Vibeke Storm Rasmussen ikke længere er der til at slå i bordet.
Et stærkt kort
- Med blandt andet en baggrund som sundhedsordfører i den socialdemokratiske gruppe i Folketinget og et tidligere medlemskab i regionsrådet i Region Hovedstaden vil Sophie Hæstorp Andersen være et stærkt kort i denne valgkamp, siger han.
Sophie Hæstorp Andersen, der lige nu er på rejse i USA, siger:
- Jeg føler nu, det er tid til at tage skridtet og gå foran for at skabe en række forbedringer i vores fælles offentlige sundhedsvæsen. De seneste 10 år har der været enormt stort fokus på produktivitet og antallet af operationer og behandlinger. Nu skal der fokus på kvaliteten. Operationer udført på samlebånd skal ikke måles på antallet, men på om patienten overhovedet får et bedre liv bagefter. Antallet af infektioner og fejl skal nedbringes målbart og konsekvent.
Alle partiforeningerne i kredsens tre kommuner -Brøndby, Ishøj og Vallensbæk - bakker op om beslutningen. Valget af en afløser er dog en længere procedure, fortæller Vagn Majland.
- Hvis der kommer andre kandidater, så skal der ifølge et forslag, som behandles på Socialdemokraternes regionsrepræsentantskab i april 2012, afholdes en urafstemning. Den vil først blive afholdt efter 31. august 2012, således at selve valget først kommer på plads, efter at budgetforhandlingerne for 2013 for Region Hovedstaden er på plads, siger Vagn Majland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere