'Guldfireren' udtaget til OL

Den legendariske letvægtsfirer, der går under navnet 'Guldfireren', er endnu engang udtaget til OL.

Den verdensberømte letvægtsfirer er blevet udtaget til OL.

Den glædelige nyhed blev i dag cementeret efter en ellers spraglet optakt, hvor Guldfireren ikke har formået at nå det topniveau, der kendetegner det fornemme tilnavn.

Guldfireren til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro til sommer kommer til at bestå af roerne Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard, skriver Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark i en pressemeddelelse onsdag.

- Vi glæder os helt vildt. OL er jo lige om lidt, og forberedelserne går i den rigtige retning i forhold til at ramme den absolutte topform i Rio, siger en af repræsentanterne i letvægtsfireren Morten Jørgensen.

Morten Jørgensen, der, som den eneste, af de fire roere, træner udenfor Region Hovedstaden i Næstved Roklub, har ellers været skadet i en længere periode, og i sidste weekend blev letvægtsfireren nødt til at stille op i den tunge klasse, da Morten Jørgensen vejede for meget til fireren. Resultatet ved EM i Tyskland blev da også kun til en skuffende sjetteplads.

Selv maner Jørgensen dog til besindighed og begrunder vægten med, at hans krop ikke skal forceres unødigt.

- Man skal ikke lægge så meget i, at vi stillede op i den tunge klasse. Det var for ikke at gå for hurtigt frem og forcere noget i forhold til at få min krop klar og ned i vægt. Men det var god træning, og nu er fokus rettet mod letvægtsfireren og Rio, siger Morten Jørgensen.

Også hos den danske OL chef de mission, Morten Rodtwitt, vækker meldingen om Guldfirerens OL-udtagelse smil og glæde.

- Man kan ganske enkelt ikke sige OL og Danmark uden at sige Guldfireren. Jeg glæder mig – ligesom mange andre danskere – til at følge dem i Rio, siger Morten Rodtwitt.

Under samme fane melder sig også Team Danmarks direktør, Lone Hansen. Hun mener, at særligt vinderkulturen i elitemiljøet på Rocentret i Bagsværd har meget at sige i forhold til Guldfirerens succes.

- Guldfireren er en institution og ubetinget succeshistorie i dansk eliteidræt, som inspirerer mange i og uden for sportens verden. Besætningen er efterhånden udskiftet flere gange, men hver gang er det lykkedes at fastholde det høje niveau. Det viser, at der arbejdes ekstremt professionelt hos roerne og deres træner Bent Fransson. Samtidig har de med sportschef Lars Christensen i spidsen løbende haft samarbejde med forskere fra Københavns Universitet om at udvikle ny viden, og den lyst til at udvikle vidensniveauet er også en af nøglerne til Guldfirerens succes, siger Lone Hansen.

Mens Morten Jørgensen til dagligt er tilknyttet Næstved Roklub, er både Kasper Winther Jørgensen og Jacob Barsøe tilknyttet Roskilde Roklub. Kortest til arbejde, når det gælder roning som guldfireren, har Jacob Søgaard, der til dagligt ror i Bagsværd Roklub.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere