Guide til weekenden: Spis skorpioner eller bliv kattekonge

Der er ingen grund til at sidde hjemme og kede sig i weekenden. Der er masser af arrangementer for hele familien både lørdag og søndag.

Weekenden byder både på fastelavn, litteratur og særlige smagsoplevelser. 

TV 2 Lorry har samlet en række arrangmenter, så du ikke behøver kede dig i de kommende dage. 

Bliv kattekonge i Carlsberg Byen

Hvis du er til udklædning og tøndeslagning, inviterer Carlsberg Byen til fastelavnsfest for børn i alle aldre. Det hele foregår lørdag fra klokken 10:00-15:00 i Carlsberg Byen, hvor du kan deltage i små krea-workshops, pynte Danmarks største fastelavnsris eller få en festlig ansigtsmaling.

Der vil i løbet af dagen blive kåret intet mindre end 50 kattekonger- og dronninger. Så mød op i dit bedste fastelavnskostume og deltag samtidig i konkurrencen om dagens bedste udklædning. Der er tøndeslagning klokken 11, 12, 13 og 14 for forskellige aldersgrupper, og da eventen er gratis uden tilmelding, er alt du skal gøre at møde op hos Carlsberg Byen ved Pasteursvej 28 i København.

Bylivskoordinator for Carlsberg Byen, Kevin Bendix, glæder sig over begivenheden, som han forventer vil blive en fast tradition fremover:

- Hos os kan man se Danmarks og måske verdens største fastelavnsris, og så er der alt fra tøndeslagning, til live underholdning, klovne, maskeworkshops og der også mulighed for at se Danmarks største fastelavnskølle – vi er gået all in”, fortæller Kevin Bendix, som gætter på, at der kommer mere end 600 fastelavnsglade gæster forbi.
 

 
 
Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Lær om havdyrenes camouflage på Øresundsakvariet

Tag med på en forunderlig rejse under havoverfladen, når Øresundsakvariet sætter fokus på havdyrenes fantastiske camoufleringsevner. Både lørdag og søndag kan du udfordre din viden i en camouflage-quiz, være med til dissektion af forskellige havdyr, og komme helt tæt på havdyrene i ”Rør ved levende havdyr”, og så kan du klappe en krabbe og give fiskene mad hver dag kl. 11.00.

Spot en havørn på ørnens dag

På weekendens sidste dag er det på med hue og vanter, for her har du mulighed for at spotte havørne ved udvalgte danske kyster. Sammen med ørne-kendere fra Dansk Ornitologisk Forening kan du på Ørnens dag lære om den store rovfugl, men du skal have et vågent øje, hvis du skal få et glimt af den flotte fugl. Derfor har ornitologerne medbragt teleskoper, så både børn og voksne kan stille skarpt på lokale og overvintrende havørne.

Hver hele time vil der være en samlet orientering, hvor du kan tage et kig på diverse informationsmaterialer og stille spørgsmål til de lokale ornitologer. 

 
 

Spis insekter og bliv optaget i en bande

Fredag lancerer showroomet Vess på Vesterbro i København en ny udstilling, der kaldes Black Scorpion Gang. 

Her kan du blive medlem af en fiktiv bande, men som optagelseskrav skal du blandt andet spise en rigtig skorpion, drikke skorpionvodka og skrive dit navn med blod på et kunstværk. Udstillingen varer frem til 12. marts. 

Litteraturfestival i hele hovedstaden

Kbh Læser er en årligt tilbagevendende litteraturfestival, som slipper litteraturen og læselysten løs i byen hvert år i det tidlige forår. Københavns Biblioteker søsatte festivalen i 2008 i fællesskab med forskellige samarbejdspartnere som museer, boghandlere, kulturinstitutioner og andre litteraturelskere, som hvert år under festivalen udfordrer og udforsker litteraturen med litterære arrangementer over hele byen.

I 2017 løber festivalen fra d. 24. februar til d. 5. marts. Hvert år har Kbh Læser et nyt tema, og i år er temaet VÆKST.
 

Åbne Danmarksmesterskaber i sportstacking

Frederiksberg og Københavns sportstacking klubber afvikler åbne Danmarksmesterskaber i sportstacking. Deltagelse af hele den danske elite og udenlandsk deltagelse også. I KU.BE på Frederiksberg lørdag og finaler søndag. Begge dage fra 10.00 til cirka 17.00. 

Sportstacking (eller speed stacking) handler i al sin enkelhed om, hvor mange kobber, du kan stable på tid. Vi kan i Danmark bryste os af at have en verdensmester i netop denne disciplin iblandt os. 10-årige Andrea Kristensen strøg søndag til tops i verdensmesterskaberne i speed stacking i april 2016. 

 
 
Foto: Privat

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere