Grønt lys for 5000 job i Roskilde

Begejstringen er stor i Roskilde, efter at miljøminister Karen Ellemann (V) har besluttet at fjerne den helt afgørende forhindring for, at projektet Risø Park bliver realiseret. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Forhindringen har bestået i, at erhvervsparken skal placeres ved Risø, hvor forskningstunge private virksomheder og DTU Risø vil kunne få gensidig gavn af hinanden. Men Risø ligger midt imellem to fingre i den fingerplan, der har reguleret al udvikling i hovedstadsområdet, så uden ændringer i dén ville erhvervsparken ikke kunne blive til noget.
Men fingerplanen VIL blive ændret, meddelte Karen Elleman tirsdag, og dermed er det næsten sikkert, at erhvervsparken kommer.
- Som borgmester i Roskilde er det for mig en utrolig job-nyhed, siger Joy Mogensen (S).

Så sent som i sidste uge mødtes hun med Karen Ellemann og fik meget positive signaler med hjem, og de er i dag blevet konkrete.
- Selvfølgelig skal vi indrette vores planlægning i hovedstadsområdet, så den kan rumme et så fremsynet projekt som Risø Park. Det er en helt unik chance, og det ville være risikabelt af mig at trække en melding i langdrag, når der står investorer på spring. De skal have vished for, at det bliver til noget, siger Karen Ellemann til DAGBLADET Roskilde.

Borgmesteren glæder sig, ikke kun på Roskildes vegne over de 5000 arbejdspladser, som cleantech-virksomhederne ventes at skabe i området, men også på Danmarks vegne.
- Det er præcis den slags virksomheder, der skal skabe den vækst, som bringer Danmark ud af krisen, siger Joy Mogensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere