Gribskov vinder DM i sygefravær

Danmarks syge social- og sundhedsassistenter og -hjælpere arbejder i Gribskov Kommune. De bliver hjemme fra arbejde mere end én arbejdsdag hver anden uge. Gribskov har samtidig Danmarks tredje mest syge pædagoger og lærere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

Kun to andre nordsjællandske kommuner når at komme med i top 5 listen over mest sygefravær i de tre faggrupper. Det er Halsnæs og Egedal, som har mange syge pædagoger. I denne faggruppe er der størst sygefravær i Halsnæs, mens Egedal placerer sig som nummer fire.
     
Landets sundeste social- og sundhedsassistenter arbejder i Lemvig. De sundeste pædagoger arbejder i Holstebro, mens de sundeste lærere har job i Nordfyns Kommune. I alle tre kommuner ligger sygefraværet under det halve af, hvad statistikken fortæller om Gribskov Kommune.

Sygefraværet sættes i statistikken i forhold til årsværk, det vil sige fuldtidsstillinger. Det betyder, at tallet udregnet i forhold til antal medarbejdere kan være større, fordi de fleste kommunalt ansatte SOSU'ere er deltidsansatte. Tallene er indsamlet af Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda fra Det Fælleskommunale Løndatakontor.
     
Samlet set har Gribskovs social- og sundhedsassistenter på et år 28,7 sygedage, pædagogerne 23 og lærerne 15,7 sygedage, skriver Frederiksborg Amts Avis.

     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik