Gl. Havdrups drikkevand forurenet

En enkelt person er blevet syg som følge af den høje mængde coliforme bakterier, der søndag morgen blev påvist ved et rutinetjek af vandet på Gl. Havdrup Vandværk. Det skriver DAGBLADET Køge.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

I øjeblikket er vandværket ved at skylle deres ledningsnet gennem med vand fra Havdrup Vandværk, og de 55 berørte husstande skal fortsat koge vandet.
- Jeg regner med, at vi får svar natten mellem torsdag og fredag, siger Søren Frogne, der er formand for bestyrelsen på Gl. Havdrup Vandværk.
Bakterierne stammer formodentlig fra regn- eller overfladevand, som er trængt ind i den 80 år gamle vandtank.
- Vi formoder, at der er tale om en indtræning ved taget i vores tank, som ligger over jorden. Vi har i en periode overvejet, om vi skal satse på vedligeholdelse eller udskiftning. Om sommeren kan vandet blive meget varmt, og det har indflydelse på bakterieniveauet, forklarer Søren Frogne til DAGBLADET Køge.
Coliforme bakterier giver diarré ved indtagelse. Ved at koge vandet i to minutter slår man mikroorganismerne ihjel. Søren Frogne anbefaler, at man følger kogeanbefalingen, som kan findes på Solrød Kommunes hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik