Gl. Havdrups drikkevand forurenet

En enkelt person er blevet syg som følge af den høje mængde coliforme bakterier, der søndag morgen blev påvist ved et rutinetjek af vandet på Gl. Havdrup Vandværk. Det skriver DAGBLADET Køge.

I øjeblikket er vandværket ved at skylle deres ledningsnet gennem med vand fra Havdrup Vandværk, og de 55 berørte husstande skal fortsat koge vandet.
- Jeg regner med, at vi får svar natten mellem torsdag og fredag, siger Søren Frogne, der er formand for bestyrelsen på Gl. Havdrup Vandværk.
Bakterierne stammer formodentlig fra regn- eller overfladevand, som er trængt ind i den 80 år gamle vandtank.
- Vi formoder, at der er tale om en indtræning ved taget i vores tank, som ligger over jorden. Vi har i en periode overvejet, om vi skal satse på vedligeholdelse eller udskiftning. Om sommeren kan vandet blive meget varmt, og det har indflydelse på bakterieniveauet, forklarer Søren Frogne til DAGBLADET Køge.
Coliforme bakterier giver diarré ved indtagelse. Ved at koge vandet i to minutter slår man mikroorganismerne ihjel. Søren Frogne anbefaler, at man følger kogeanbefalingen, som kan findes på Solrød Kommunes hjemmeside.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere