Gentofte kommune leder efter sjusket sygeplejerske

Gentofte Kommune har ikke opgivet at finde den sygeplejerske på genoptræningscentret Tranehaven, som forrige år låste en 87-årig patients medicin inde uden at notere det eller varsko centrets læge - med det resultat, at den 87-årige døde af mangel på medicin.

Det oplyser socialdirektør i Gentofte Søren Bønløkke idag til Politiken, efter at Patientombuddet i går fastslog, at tre medarbejdere på Tranehaven sjuskede så meget, at 87-årige Edvard Frederiksen døde af mangel på mavesårsmedicin.

Lægen på Tranehaven spurgte den let demente mand, der ankom til centret alene til et tre ugers ophold, om han fik medicin. Han svarede, at han kun fik lidt mod smerter.

Personalet fandt aldrig ud af, at han var afhængig af piller mod blandt andet blodpropper, hjertekrampe og mavesår.

Det var tre navngivne medarbejdere, der fik kritik, men af Patientombuddets afgørelse fremgår det, at det kun har været muligt at identificere de to: En læge og en social- og sundhedsassistent.

Den sygeplejerske, der låste Edvard Frederiksens medicin ind i et skab, da han ankom til genoptræningscentret, er der ikke sat navn på. Pillerne blev først låst ud af, da den ældre mand lå døende på hospitalet 18 dage senere.

Men Søren Bønløkke har ikke helt opgivet håbet om at finde frem til sygeplejersken: »Jeg kan indtil videre konstatere, at det ikke er lykkedes at finde personen, og vi vil se nærmere på, hvorfor det ikke har været muligt«.

Søren Bønløkke siger, at kommunen vil følge op med skærpede procedurer oven i de skærpelser, der blev indført i 2010, da hændelsen skete.

»Det er selvfølgelig meget vigtigt at sikre, at når en borger indlægges, får vi hurtigt overblik over borgerens tilstand og har opdaterede medicinoplysninger. Har vi ikke dem, skal personalet tage kontakt til borgerens egen læge eller på anden måde sikre, at vi har den fuldstændige viden«. Siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere