G4S: Vi er meget overraskede over Københavns Kommune

Enhedslistens forslag om at vagtselskabet G4S skal udelukkes fra at arbejde i København, der blev vedtaget i Københavns Borgerrepsæsentation torsdag aften med stort flertal, kommer meget bag på G4S.

-Jeg er overrasket over at de ikke har bedt om nogen som helst kommentar, så beslutningen er truffet på et udfuldstændigt grundlag, for vi ikke er hverken blevet hørt eller kontaktet, siger Søren Lundsberg, Group General Counsel i G4S til TV2/Lorry.

Tilbage i 2002 blev det dansk-britiske G4S også kritiseret for at beskytte bosættelserne. Dengang valgte selskabet at trække sig ud efter internationalt pres. Nu er de altså tilbage. Og da diskussionen om det igen opstod før jul, fik de professor, dr. jur. Hjalte Rasmussen fra Københavns Universitet til at vurdere
lovligheden efter folkeretten af G4S' aktiviteter i Østjerusalem og på Vestbredden. Han besøgte området og har i dag konkluderet, at G4S hverken har overtrådt internationale konventioner eller national lov.

Det har ingen betydning, mener Socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten, der stod bag forslaget om at undersøge, hvordan Københavns Kommune kan trække sig ud af engagementet med G4S.
-Så længe de ikke fuldstændig kan afvise, at de arbejder på Vestbredden, så kan vi ikke forsvare at tillade at københavnernes penge bliver brugt til at købe varer fra dem, siger Mikkel Warming.

København og G4S indgik i 2007 Danmarks største aftale om overvågning og sikring af blandt andet kommunens over 1000 adresser og mere end 50.000 medarbejdere. Siden er engagementet blevet mindre og er i 2009 opgjort til 17,5 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere