Fysisk arbejde giver risiko for hjertesygdomme

Motion er godt for helbredet - med mindre du bevæger dig så meget, at det bliver skadeligt. Det viser en ny undersøgelse blandt sygeplejesker.

Foto: TV 2 Lorry

Kvindelige sygeplejersker, der rør sig meget på jobbet, har større risiko for hjertesygdom, end de sygeplejersker, der ikke har høj fysisk aktivitet på jobbet. Også selvom de sidstnævnte kvinder er meget fysisk aktive i fritiden. Sådan lyder konklusionen i undersøgelsen, der er baseret på tal fra Den Danske Sygeplejerskekohorte. Det skriver Avisen.dk.

- Pilen peger på, at risikoen for hjertekarsygdomme kan være relateret til arbejdstempoet eller nattearbejde. Det er afgørende, at arbejdsgiverne tager ansvar for, at der eksempelvis er folk nok til at løse opgaverne, og at medarbejderne har indflydelse på deres arbejde, siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, til Avisen.dk.

Stor fysisk belastning på arbejdet kan give hjertesygdomme, men man skal endelig være fysisk aktiv - bare i få timer ad gangen, siger en af forskerne bag den overraskende undersøgelse.

- Høj fysisk aktivitet i fritiden er beskyttende for hjertesygdomme, men der gælder tilsyneladende noget andet, når man er på arbejde. Der er man jo i gang mange timer hver dag, siger Karen Allesøe, der er ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet og Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed til Avisen.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik