Fyrings-massakre afværget

Det nye budget endte med 71 regulære fyringer i Helsingør Kommune, hvor de sidste fyresedler bliver uddelt mandag morgen. Tallet var langt mindre end først frygtet på grund af et ansættelsesstop ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

Budgetforliget for 2011 i Helsingør Kommune kommer til at koste 158 fuldtidsstillinger, men antallet af fyringer endte med at blive langt mindre end først ventet. Således havde borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) været ude og tale om langt over 100 afskedigelser.

I går kunne Johannes Hecht-Nielsen således fortælle på et pressemøde, at antallet af fyringer bliver på 71 medarbejdere. Afskedigelserne rammer først og fremmest dagplejen, hvor 37 bliver fyret samt de øvrige børne- og ungeområde med 15 fyringer. Endelig vil der også blive fyret 18 i administrationen samt enkelte fyringer i de øvrige forvaltninger.

Årsagen til, at tallet blev lavere end ventet, er, at Helsingør Kommune siden foråret i praksis har kørt med et intelligent ansættelsesstop, som er blevet overholdt i hele kommunen.

Mandag og tirsdag har kommunen hyret et hold af psykologer fra et privat firma, som står klar til at tale med de fyrede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik