Fyrings-massakre afværget

Det nye budget endte med 71 regulære fyringer i Helsingør Kommune, hvor de sidste fyresedler bliver uddelt mandag morgen. Tallet var langt mindre end først frygtet på grund af et ansættelsesstop ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Budgetforliget for 2011 i Helsingør Kommune kommer til at koste 158 fuldtidsstillinger, men antallet af fyringer endte med at blive langt mindre end først ventet. Således havde borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) været ude og tale om langt over 100 afskedigelser.

I går kunne Johannes Hecht-Nielsen således fortælle på et pressemøde, at antallet af fyringer bliver på 71 medarbejdere. Afskedigelserne rammer først og fremmest dagplejen, hvor 37 bliver fyret samt de øvrige børne- og ungeområde med 15 fyringer. Endelig vil der også blive fyret 18 i administrationen samt enkelte fyringer i de øvrige forvaltninger.

Årsagen til, at tallet blev lavere end ventet, er, at Helsingør Kommune siden foråret i praksis har kørt med et intelligent ansættelsesstop, som er blevet overholdt i hele kommunen.

Mandag og tirsdag har kommunen hyret et hold af psykologer fra et privat firma, som står klar til at tale med de fyrede.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere