Frygteligt: Medtagne hundehvalpe fundet i storskrald

Fire hundehvalpe er blevet dumpet sammen med affald i København og Roskilde. To af hundene var så medtaget, at de døde kort efter de blev reddet. Dyrenes Beskyttelse frygter, at det er begyndelsen på en ny, grim tendens.

Denne lille hundehvalp, Spencer, ved fundet blandt storskrald i København. Selvom hvalpen kom i hurtig behandling, døde den kort efter.

Hvalpen Sean blev også fundet blandt storskrald i København, har trives og har det godt på Roskilde Internat.

Hundehvalpen Hannah blev fundet i en papkasse på en mark i Roskilde.

1 af 3

I sidste uge blev to hundehvalpe fundet i en bunke storskrald i København og forleden fandt en borger to andre hundehvalpe, der var dumpet i en papkasse på en mark nær Roskilde.

På Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, der har overtaget hundene, har internatleder Tina Halkiær Rasmussen kun hovedrysten til overs for sagerne.

- At smide fire uger gamle hundehvalpe ud som storskrald er simpelthen ikke i orden. Ligesom man naturligvis ikke bare kan dumpe hvalpe i papkasse på en mark og overlade dem til sig selv. De har jo ikke chance for at overleve," siger hun i en pressemeddelelse.

Svage og svækkede

De to hundehvalpe, der var tæt på at ende deres liv i en bunke storskrald, blev fundet af en borger i København, der indleverede dem til en dyrelægeklinik på Frederiksberg.

Efterfølgende kørte Københavns Politi hvalpene til Dyrenes Beskyttelses internat i Rokilde, der dækker hovedstadsområdet.

- Hvalpene er kun fire til fem uger gamle og meget svage og svækkede, da vi modtager dem. De kommer straks under dyrelægebehandlingen. Specielt den ene er meget dårlig og dør efter 48 timer. Den anden hvalp har det efter omstændighederne godt, siger Tina Halkiær Rasmussen.

Dumpet på en mark

Allerede ugen efter bliver to nye hundehvalpe fundet.

De er blevet dumpet i en papkasse på en mark lidt uden for Roskilde. Begge hvalpe bliver bragt til internatet i Roskilde.

- De er begge stærkt dehydrerede og bliver dyrlægebehandlet. Den ene viser sig at have en kraftig lungebetændelse og raller meget, når den trækker vejret. Den dør desværre efter et par dage. Den anden har det bedre, fortæller Tina Halkiær Rasmussen

Katte, kaniner og marsvin dumpes oftest

Ifølge Tina Halkiær Rasmussen oplever Dyrenes Beskyttelse ofte, at katte, kaniner og marsvin bliver dumpet i naturen, men det er noget nyt, at det sker med hunde:

- Jeg håber bestemt ikke, at sagerne er udtryk for begyndelsen på en ny tendens. Hvis ejerne af den ene eller anden grund ikke kan overskue at tage ansvar for deres dyr, kan de kontakte os (Dyrenes Beskyttelse, red.) som mod et mindre beløb overtager dyrene og videreformidler dem til en ny familie.

Dyrenes Beskyttelse regner med, at de to overlevende hundehvalpe er klar til at blive videreformidlet til nye familier om en måneds tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik