Frivillige strømmer til for at hjælpe

I takt med at strømmen af flygtninge tager til, står folk i kø for at yde en frivillig indsats. Telefonerne gløder hos en række frivillige netværk disse dage.

02:46

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Imellem 75 og 100 borgere henvender sig hver dag, fordi de vil yde en frivillig indsats over for flygtningene, lyder det fra Frivillignet under Dansk Flygtningehjælp.

- Jeg har været med i så mange år, at jeg godt kan huske, at det har været svært at rekruttere. Derfor er det helt fantastisk, at så mange gerne vil hjælpe, siger Julie Stockmarr, der er regionskonsulent i Frivillignet til Frederiksborg Amts Avis.

Siden folketingsvalget har hun oplevet en stigende kurve i antallet af frivillige. Og det er særligt den sidste uge det er gået stærkt. Frivillig netværkene har nu den udfordring at de skal håndtere strømmen af tilmeldinger så de frivillige kan komme i gang hurtigt.

- Vi ved at motivationen falder, hvis de frivillige ikke kommer i gang med det samme, siger Julie Stockmarr, som gerne så et endnu større samarbejde med kommunerne.

Fredag genåbnede Røde Kors den ellers lukkede Auderødlejr for at kunne modtage flygtninge. Her stod mange frivillige i kø for at kunne supplere det ansatte personale.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik