Fremtidens hospital er nu på tegnebrættet

Et anlægsprojekt til 3,8 milliarder kroner er ikke hverdagskost i Nordsjælland. Men sådan lyder prislappen - i 2009-kroner - hæftet på det ny hospital, som skal opføres syd for Hillerød og efter planen afløse Nordsjællands tre eksisterende hospitaler i december 2020.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I disse dage lægger projektorganisation Nyt Hospital Nordsjælland, der har lokaler ved og arbejder tæt sammen med det »gamle« hospital i Hillerød, sidste hånd på to milepæle i projektet.

Dels en ansøgning til statens ekspertpanel om at få projektet endelig godkendt som kvalitetsfondsprojekt, hvilket udløser grønt lys for projektet - og dels et konkurrenceprogram til de syv danske og internationale konsortier, der allerede er indbudt og valgt til at deltage i konkurrencen om at tegne det ny hospital.

- Når de to dokumenter er klar, forsegles de. Så skal de først behandles i en politisk styregruppe for Nyt Hospital Nordsjælland, i regionens forretningsudvalg og regionsrådet behandle sagen. Det sidste sker efter planen den 5. februar 2013. Derefter har de syv teams frem til maj til at udarbejde deres projektforslag, forklarer projektdirektør Henrik Schødts, Nyt Hospital Nordsjælland til Frederiksborg Amts Avis.

Ambitionen er, når en vinder er valgt, et endeligt projekt udarbejdet og byggeriet opført, at der så står et funktionelt og nyskabende hospital, som også gerne må være et arkitektonisk pejlemærke i Hillerød.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere