Første MFer i kørestol

Sarah Glerup, der er kendt fra X-factor, skal d. 4. april i Folketinget for Enhedslisten. Hun skriver samtidig danmarkshistorie.

Foto: TV2lorry

- Jeg er stolt af at kunne træde til og bidrage til vores folkestyre, nu hvor Pelle Dragsted tager orlov. At jeg samtidig skriver danmarkshistorie, fordi jeg har min kørestol med, er ret vildt, siger Sarah Glerup i en pressemeddelelse. Hun er nemlig førstesuppleant og kollegaen, Palle Dragsteds orlov er grunden til at Sarah Glerup skal i Folketinget fra starten af april.

Sarah Glerup lider af muskelsvind og sidder i kørestol og bruger respirator.

Og hun har skam været i Folketingssalen og tjekket den for tilgængelighed for en kørestolsbruger.

- Helt lavpraktisk er der nogle udfordringer. Man kan ikke komme på talerstolen og jeg kan ikke nå stemmeknappen. På sigt skal det løses, for demokratiet bør være for alle.

Sarah Glerup er frisk på at finde på kreative løsninger og hendes gruppeformand, Pernille Skipper, glæder sig til at hun træder ind som suppleant.

- Det betyder vanvittigt meget at Sarah viser at et handicap ikke er en hindring for at deltage og få indflydelse, siger Pernille Skipper.

31-årige Sarah Glerup er valgt i Københavns Storkreds og er cand.mag i medievidenskab. Hun er ansat som kommunikationsrådgiver i Enhedslisten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik