For første gang: Akuttelefonen har nået sine mål

I november måned i år lykkedes det at ramme målet om, at 90 procent af opkaldene til 1813 besvares inden for 3 minutter.

Akuttelefonen i Hovedstaden har, siden den åbnede i 2014, kæmpet med lang ventetid på telefonbesvarelserne og problemer med at besætte stillingerne med kvalificeret arbejdskraft.

Men nu viser nye tal, at det er der vendt rundt på. 

I november måned i år lykkedes det, for første gang, at ramme de politiske mål om, at 90 procent af opkald fra borgere, der har brug for hjælp, besvares inden for 3 minutter, og 100 procent af opkaldene besvares inden for 10 minutter.

quote Det var der ikke mange, der troede kunne lade sig gøre.

Marie Baastrup, enhedschef for Hovedstadens Akuttelefon.

- Det var der ikke mange, der troede kunne lade sig gøre, fortæller Marie Baastrup, som siden marts har været enhedschef for Hovedstadens Akuttelefon.

- Der er mange grunde til, at det er lykkedes. Vi har f.eks. haft held med at få ansat det antal mennesker, der er brug for og så har vi fra ledelsens side lagt vægt på, at det ikke bare er politiske mål, men VORES mål at have en Akuttelefon, der fungerer optimalt, siger Marie Baastrup.

 

November-tal er et delmål

Ifølge tallene (se graf nedenfor) er antallet af besvarede opkald inden for henholdsvis 3 minutter og 10 minutter steget stødt siden maj. Og det glæder naturligvis regionsrådsformanden.

 
 

- Jeg er utrolig glad for, at vi har nået de politiske mål og det viser jo, at når dygtige, dedikerede medarbejdere går i aktion og når vi i øvrigt bakker op og sikrer, at vi kan levere ordentlig kvalitet, ja så går det godt, siger den socialdemokratiske regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen.

quote Det viser jo, at når dygtige, dedikerede medarbejdere går i aktion, så går det godt.

Sophie Hæstorp Andersen, Regionrådsformand Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen kalder resultatet i november for et delmål og er ikke sikker på, at den positive udvikling holder i december måned.

- Der er ingen tvivl om, at når vi går ind i juledagene, hvor de praktiserende læger jo selv lukker, så vil vi se, at nogle af ventetiderne bliver lidt længere. Det ser vi hvert eneste år. Men det der er det nye er, at måned for måned er der sket forbedringer i det sidste år og det er de bedste tider, vi har set siden vi startede i 2014, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Region Hovedstadens Akutberedskab vurderer, at den positive udvikling skyldes disse initiativer:

  • Akuttelefonen 1813 har færre vakancer i forhold til sygeplejerske- og lægestillinger. Samtidig modtager 1813 flere uopfordrede kvalificerede ansøgninger end tidligere fra både læger og sygeplejersker. 
     
  • Styring af pauseudvikling, hvor medarbejderne er medansvarlige for styringen.
     
  • Nedbringelse af sygefravær. 
     
  • Ledelsestilstedeværelse aften og i weekender. 
     
  • Daglige tavlemøder med involvering af medarbejdere på tværs af faglige profiler og enheder, hvor døgnets resultater gennemgås, succeser afklares og indsatser til forbedring aftales og afprøves. 
     
  • En optimeret vagtplanlægning og koordinering med driften. 
     
  • Direkte opfølgning i forhold til den enkelte medarbejder i forhold til betydning af egen performance i forhold til det samlede resultat, herunder samtale-tid, antal opkald, som den enkelte medarbejder tager og med fokus på, at den primære opgave er visitaion. 
     
  • Ovenstående har blandt andet resulteret i, at sygeplejerskerne tager flere opkald i timen - som nu ligger på otte opkald i gennemsnit, der var den oprindelige målsætning. 
     
  • Der er skabt et tværfagligt samarbejde blandt sygeplejerskerne og lægerne, hvilket har haft en positiv effekt på svartiderne, samt øget den samlede faglighed. 

Ledelsen ved Akuttelefonen 1813 vil fremadrettet have fokus på svartiderne, så det sikres, at servicemålene overholdes. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik