Første forsinkelser rammer letbanen: Åbning udskydes til 2025

Forsinkelser i eksproprieringsarbejdet fører til, at åbningen af Hovedstadens Letbane nu udskydes fra 2024 til 2025.

(Presseskitsering fra Hovedstadens Letbane): Selvom anlægningsarbejdet endnu ikke er påbegyndt, så ser det allerede nu ud til, at Letbanens åbning forsinkes. Foto: Hovedstadens Letbane

Planen var, at Hovedstadens Letbane skulle åbne i det sidste halvår i 2024. Det er nu udskudt til 2025. Foto: Hovedstadens Letbane

Allerede inden arbejdet med at anlægge Hovedstadens Letbane er gået i gang, er projektet blevet ramt af forsinkelser, der gør, at åbningen nu udskydes.

Arbejdet med at ekspropriere ejendomme på strækningen har nemlig vist sig at byde på uventede udfordringer.

Omkring en tredjedel af de planlagte ekspropriationsdage i første halvår af 2018 blev aflyst og skal derfor afvikles senere end først ventet.

Følgen af dette bliver, at tidsplanen i forhold til arbejdet med at udgrave påvirkes.

Summen af det hele er, at åbningen af Hovedstadens Letbane rykkes fra andet halvår i 2024 til et ikke nærmere defineret tidspunkt i år 2025. 

Det oplyser Brøndby Kommune, der er en af ejerkommunerne, på sin hjemmeside.

- De senere ekspropriationsdage har betydning for, hvornår gravearbejdet kan finde sted. Flere gravearbejder er afhængige af vejrforhold, og kan for eksempel ikke udføres i frostvejr. Nogle opgaver forsinkes derfor mere end hvad der svarer til den forlængede proces for ejergodkendelse, som følge af risiko for vintervejr, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Læs også Nu er det en realitet: Hovedstadens Letbane skal bygges

Endnu er projektet ikke i gang med selve anlægsarbejdet til den store transportsatsning langs Ring 3. Det forventes, at anlægsarbejdet skal påbegynde efter sommerferien.

Lige nu er man så småt i gang med at omlægge ledninger langs dele af strækningen. 

Letbanen kommer til at strække sig over 28 km mellem Ishøj i syd og Lyngby i nord, og stopper ved 29 stationer undervejs. Det forventes, at cirka 500 ejendomme langs Ring 3 bliver berørt af ekspropriation.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Hovedstadens Letbane. 

02:01

Solveigs og Flemming er blandt de indbyggere, hvis ejendom eksproprieres for at gøre plads til Letbanen.

Luk video

Læs også Letbanen skal gå tværs gennem Solveigs og Flemmings hus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik