Forbund: Fodgængere skal også give tegn

Trafikken ville være langt mere sikker, hvis også fodgængerne gav tegn, når de eksempelvis drejede.

Når du som fodgænger drejer rundt om et hjørne, så Dansk Fodgænger Forbund gerne, at du også lige stak armen ud og gjorde de øvrige trafikanter opmærksom på, at du drejede af.

- Der findes jo klare regler for tegngivning i trafikken, når det gælder cykler og biler, men det er som om tegngivning er en truet disciplin, og så er tiden måske inde til at fodgængerne giver et bidrag til trafikkulturen, ved at række armen ud, når de skal dreje til højre, så de andre trafikanter kan se hvad fodgængeren egentlig har tænkt sig. Det vil både være hensynsfuldt og bidrage til sikkerheden, mener fodgængerformand, Mikael le Dous.

- Jo mere forudsigelig trafikken er, des sikrere bliver det også at færdes i den, hævder Mikael le Dous, formand for Dansk Fodgænger Forbund.

- Trafikken er en slags dans med døden, og fejltrin straffes hårdt og hurtigt. Der er altså ingen grund til at være nødt til at gætte på hvad de andre trafikanter har tænkt sig at gøre.

- Nu forestiller vi os jo ikke at der skal lovgives om det, eller at trafikken i fremtiden skal kunne forvente tegngivning fra samtlige fodgængere. Dette er kun ment som en opfordring til erfarne og ansvarlige fodgængere, som føler de har overskud til at bidrage til hensyn og sikkerhed i trafikken.

- Med denne opfordring vil vi blot gerne fortælle fodgængerne, at de ikke behøver føle sig fjollede, hvis de ønsker at være med til at gøre trafikken mere overskuelig, ved at give tegn i trafikken, når andre trafikanter kan have glæde af det, siger Mikael le Dous.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Bispeengbuen collage

Politikere giver grønt lys til at rive halvdelen af Bispeengbuen ned

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere