Forbudt: Den lille Havfrue for fræk til Facebook

Folketingspolitiker må ikke bruge et billede af Den lille Havefrue på Facebook. Havfruen er for sexet, lyder det i begrundelsen.

'Mere end en smule komisk. Den lille havfrue er simpelthen for afklædt til Facebook.

Sådan lyder det fra det socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Gjerskov, der ikke må bruge et billede af den kendte danske havfrue, fordi det strider mod Facebooks retningslinjer.

Mette Gjerskov fik den kolde skulder af Facebook, da hun i går, lørdag, forsøgte at annoncere for sin TV2-blog op på det populære, sociale medie.

 
 

I begrundelsen for afslaget står der blandt andet, at Facebook ikke tillader 'brug af billeder af personer i stillinger, der viser eller antyder sex, eller billeder af nøgenhed eller kavalergang, heller ikke selvom det har kunstneriske eller uddannelsesmæssige formål'.

'Jeg må ikke annoncere for min blog, fordi TV2 har valgt havfruen som blikfang. Havde ikke lige set det komme, at vores nationalklenodie bliver kategoriseret på linje med børneporno og den slags vederstyggeligheder', skriver Gjerskov i en Facebook-opdatering, der afsluttes med en smiley.

Facebook-opslaget om billedet af den verdenskendte skulptur på Langelinie har fået mange kommentarer med på vejen. Langt de fleste handler om, at Facebooks retningslinjer er noget bizarre - blandt andre nedenstående fra Morten Brandt-Knudsen.

'Det er intet mindre end absurd. I den tid, jeg har været på Facebook, er jeg stødt på billeder af trafikofre, der har fået skrællet huden af helt ind til knoglerne, og krigsofre, der har fået sprængt arme og ben af. Disse billeder har fået lov til at blive liggende på Facebook, men et billede af den lille havfrue bliver bortcensureret, fordi hun ikke bærer bikini. Nøgenforskrækkelsen er virkelig en farce af dimensioner'.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere