Forår i Naturen Nu: Frøer i begejstret parring

Naturen Nu kigger i denne uge dybt i naturens vandhuller og finder masser af oplevelser og kåde forårstegn.

De ser måske ikke ud af meget – og de fleste af os går nok også en bue udenom, men der er god grund til at stoppe op, for der er masser af liv og oplevelser i naturens egne vandhuller. Naturformidler Philip Hahn-Petersen er i denne uges udgave af Naturen Nu taget til Bøllemose i Freerslev Hegn sammen med biolog Mogens Holmen. Efter få forsøg med en såkaldt vandhuls-ketcher, en slags forstærket fiskenet, finder de mange forskellige arter i vandhullet. Blandt andet to Butsnudede frøer i parring.

- Hun gyder æggene og han skyder sæd ud over dem. Han holder fast i hende indtil de er færdige, for der skulle jo nødigt være nogle andre hanner der skulle få chancen der, siger Mogens Holmen om frøernes parring.

I samme vandhul finder Philip Hahn-Petersen og Mogens Holmen også forskellige arter af vandkalve, guldsmedelarver, vandnymfelarver og ikke mindst en vandedderkop.

- Vandedderkoppen er en af de eneste edderkopper i verden, der kan leve under vand. Den har vandskyende hår, og det betyder at den kan gå ned under vand og spinne et net vandret mellem planterne. Den gnider noget af den luft, den har om kroppen af på undersiden af nettet og henter mere luft oppe. Til sidst har edderkoppen nærmest lavet en dykkerklokke under nettet, og så sidder den i lufthullet og venter på at der kommer en vandbænkebidder eller noget andet forbi, fortæller Mogens Holmen.

 

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry og har til formål at få flere ud i naturen. Naturformidler Philip Hahn-Petersen tager hver uge ud i naturen med sin smartphone for at optage videodagbøger om, hvad der er at opleve netop nu.

Se frit Naturen Nu her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

storkerede

Årets første stork fløj over Amager Fælled: "En fantastisk dejlig nyhed"

strand

Panik på strand i Nordsjælland: 7-årig dreng sank ned i sandet og sad fast

weekend_svigtede_hunde

Problemer med løsgående hunde på Damhusengen: "På ingen måde acceptabelt"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere