Forældre bekymret over skrotning af skolereform

Forældre er bekymrede over kommuner, der vil af med skolernes lektiehjælp og understøttende undervisning.

Det er bekymrende, at flere kommuner vil skære timetallet for folkeskoleeleverne ved at skrotte centrale dele af folkeskolereformen.

Sådan lyder meldingen fra forældreorganisationen Skole og Forældre, efter at Frederiksberg Kommune har ansøgt Undervisningsministeriet om lov til at droppe den obligatoriske lektiehjælp og den understøttende undervisning (UUV).

- Det bekymrer os, at man nu vil af med det, der skulle være hele vejen til at få en mere fleksibel skoledag og få flere børn til at lære mere, siger landsformand Mette With Hagensen.

Andre kommuner - her i blandt Greve - har også søgt om dispensation fra reformens timekrav, og når det rammer den understøttende undervisning, er det ikke en kurs, der huer forældreformanden.

- Den understøttende undervisning skulle jo netop være med til at motivere de børn, som har brug for undervisning på en anden måde. Det er dér, der skulle være mulighed for at gå i skoven eller tage på virksomhedsbesøg, som er elementer, vi altid har efterspurgt, siger hun.

Når det er sagt, så er det ifølge Mette With Hagensen tydeligt, at lektiehjælpen og UUV på mange skoler ikke fungerer optimalt.

- Det bedste ville være, hvis man gav den enkelte skole mere frihed til at nå målet. Skolerne skal eksempelvis kunne sige: Hos os arbejder vi ikke med lektier, så vi har ikke brug for lektiecafé, men så gør vi noget andet i stedet for, siger hun.

Trods Frederiksberg Kommunes ansøgning har størstedelen af hovedstadskommunens skoler ifølge Politiken i høringssvar på forhånd tilkendegivet, at de ikke vil skrotte UUV og lektiehjælp, hvis ministeriet ender med at give lov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere