Følg prinsesse Mary indvie din ferieøs nye top-attraktion

TV 2 Lorry sender direkte når Kronprinsesse Mary i dag indvier det nye besøgscenter ved Hammershus på Bornholm. Mød også de københavnske arkitekter bag byggeriet.

Fra kl. 13 til 15 kan du på TV 2 Lorrys egen tv-kanal og på tv2lorry.dk få et smugkig indenfor på det nye flotte Hammershus Besøgscenter før det åbner for offentligheden. Desuden har du mulighed for at gense programmet i aften klokken 19.55 på TV 2 Lorrys egen TV-kanal, Lorry+.

Københavnske arkitekter bag Bornholms dyreste byggeri

Her kan du også møde manden bag byggeriet, Poul Schülein fra det københavnske arkitektfirma Arkitema. Sammen med professor og arkitekt Christoffer Harlang har Arkitema placeret besøgscentret diskret i landskabet, på en skråning overfor Nordeuropas største borgruin, Hammershus.

- Vi har valgt at tegne et center, hvor vi har brugt nogle eksklusive materialer, der passer til stedet, men har samtidig fokuseret på at gøre det indbydende og nede på jorden. Det skal være et sted, hvor alle føler sig velkomne og hvor arkitekturen er til at forstå,” fortæller Poul Schülein Arkitema i en pressemeddelse. 

Prinsesse Mary klipper snoren

Fra klokken 13.55, er der prominent besøg, når Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary indvier besøgscentret. Kronprinsessen får også en rundvisning på besøgscentret, og du kan altså følge hele begivenheden i dit tv fra kl. 13 eller se med, når hele udsendelsen genudsendes i aften kl. 19.55-21.55 på TV 2 Lorrys egen tv-kanal.

Folkefest og middelalderkamp

Klokken 14.30 åbner besøgscentret for offentligheden og der vil efterfølgende være aktiviteter med både musik, kampshow og gøglershow. 

- Vi har prøvet at lægge rammerne for en rigtig folkefest. Så vi håber der kommer rigtig mange mennesker, fortæller naturformidler Georg Ask Marker fra Naturstyrelsen Bornholm. 

Hvis du vil med til festen, så skal du skynde dig at køre til Hammershus i det nordlige Bornholm. Men ellers har du som bekendt mulighed for at følge nogle af alle festlighederne på din tv-skærm fra klokken 13-15.

Hele programmet for åbningen af Hammershus Besøgscenter

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere