Patient smittet med coronavirus død på Herlev Hospital

Det første dødsfald i Region Hovedstaden - og muligvis i Danmark - relateret til coronavirus skete lørdag på Herlev Hospital.

En 81-årig svækket patient, der var smittet med coronavirus, er død på et hospital i Region Hovedstaden.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Regionen skriver ikke, om dødsfaldet direkte kan kobles til corona, men at det er første dødsfald i Region Hovedstaden relateret til virusset.

Til TV 2 siger sundhedsmyndighederne dog, at dødsfaldet vil indgå i den officielle statistik over coronadødsfald.

- Det er klart, at det vil indgå i statistikken, da vedkommende er testet positiv for covid-19. Men det er ikke det samme som at sige, at vedkommende er død af virussen, siger faglig direktør hos Statens Serum Institut, Kåre Målbak, til TV 2.

Kåre Mølbak fremhæver, at det er den samme udfordring, man har med statistik i hele verden. Blandt andet i Kina.

Borgeren var indlagt på Herlev Hospital for andre alvorlige sygdomme og var i forvejen svækket. I forløbet udviklede patienten tegn på mulig infektion med coronavirus, skriver regionen.

Da smitten med coronavirus blev bekræftet, blev patienten sendt i isolation.

Personalet, der har været i kontakt med patienten, har været i potentiel risiko for smitte og er derfor sendt hjem midlertidigt.

To andre patienter har også været i så tæt kontakt med den nu afdøde borger, at de holdes i isolation. De viser dog ingen smittesymptomer, skriver Region Hovedstaden.

Natten til torsdag døde en 80-årig person i Nordjylland efter et hjerteanfald. Efterfølgende blev personen konstateret smittet med coronavirus. Myndighederne har dog ikke klarlagt, hvorvidt dødsfaldet kunne relateres til covid-19.

Opdateres.

Coronavirus og covid-19