Flyvende læger i mørket

Meget tyder på, at der allerede til næste vinter vil være flyvende lægehjælp til nødstedte sjællændere efter mørkets frembrud.

Det arbejdes der i hvert fald ihærdigt på i Region Sjælland, hvor hele Sjællands lægehelikopter befinder sig med base i Ringsted. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

I dag flyver lægehelikopteren kun, når det er lyst, men i forbindelse med finansloven for 2013 er det besluttet, at der fra september 2014 skal være en fast døgnflyvende lægehelikopter i stedet. Men regionen håber, at natte-hjælpen kan være klar inden, da der er kommet lidt penge med fra regeringen til opstartsforløbet.

- Det vil vi gerne inden for de økonomiske rammer, vi har. Det bliver svært at flyve døgnet rundt på de penge, men man kan for eksempel udvide flyvetiden på denne tid af året. I dag bliver det mørkt kl. 16, og hvis vi udvidede flyvetiden til klokken 23, ville det være en stor fordel.

Der sker trods alt flere ulykker mellem 16 og 23 end mellem klokken 23 og 7 om morgenen, siger Peter Braad, der er chefkonsulent i Region Sjælland til DAGBLADET Roskilde.

Det er det tysk-danske Falck DRF Luftambulance, der i dag står for lægehelikopteren. Kontrakt udløber 1. maj 2013, men håbet er at lave en midlertidig aftale med dem, hvor mørkeflyvningerne indgår. For det har det masser af erfaring med, hvilket de viste frem med testflyvninger onsdag aften.

- Vi håber, at det er muligt at lave en aftale, så vi kan udvide flyvetiden engang i løbet af 2013, siger Peter Braad.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere