Flertal for hospitalslukning vakler

SF's gruppe i regionsrådet støtter indtil videre ikke en lynlukning af Helsingør Hospital. Det samme gælder Peter Kay Mortensen (S). Dermed ser det ud til, at flertallet for lukningen er væk. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Direktionen i Region Hovedstaden risikerer nu at blive underkendt af et flertal af medlemmerne i regionsrådet i forbindelse med planen om en nedlæggelse af Helsingør Hospital per 1. januar 2013.

Således har SF's syv medlemmer af regionsrådet på et gruppemøde meldt ud, at man på det foreliggende grundlag ikke kan støtte forslaget fra regionens topledelse.

- Der skal meget, meget gode både faglige og politiske argumenter på bordet, hvis jeg skal stemme for en lukning efter, at vi har lovet borgerne at bevare hospitalet frem til åbningen af supersygehuset i Hillerød, siger regionsrådsmedlem Steen Olesen (SF) til Frederiksborg Amts Avis.
Der er heller ikke fuld opbakning i Socialdemokraternes gruppe.

- Jeg kan kun støtte planen, hvis det betyder en bedre service og kvalitet for patienterne i Helsingør, og indtil videre er jeg ikke stødt på noget, som jeg mener vil styrke kvaliteten og servicen for borgerne i Helsingør, siger Peter Kay Mortensen (S) til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik