Flere tusinde unge går fra Rådhuspladsen til Christiansborg

Omkring 100 skoler har i dag valgt at nedlægge undervisningen i protest mod regeringens foreslåede besparelser.

Lige nu stemmer cirka 20 gymnasieskoler i hovedstadsområdet om, hvorvidt de skal fortsætte nedlæggelsen af deres undervisning, og bakke op om dagens demonstration på Rådhuspladsen og Christiansborg.

Det vil efter alt at dømme ende med, at størstedelen deltager, og derfor forventer man, at flere tusinde unge mennesker møder op på Rådhuspladsen klokken 16.00. 

Eleverne beklager sig over finanslovsudspillet fra regeringen, hvor man lægger op til at spare 140 millioner kroner næste år på uddannelserne, ligsom man vil forsøge at hente over 3 milliarder kroner på en omlægning af SU'en. 

- Jeg håber, at politikerne lytter på os. Vi er en meget bred alliance af både elever, studenterorganisationer og faglige organisationer samt NGO'er, som alle siger nej tak til forringelser på uddannelsesområdet. Det håber jeg ikke, at politikerne er så arrogante at overhøre, siger formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Thing, til TV 2 Lorry. 

Han er første taler foran Rådhuset klokken 16.15, og her vil han bede politikerne om at tage ansvar, fortæller han.

- De påstår, at man kan lave besparelser, uden at det vil gå ud over kvaliteten af uddannelserne, men jeg kan høre på eleverne, at de får udleveret ringere materiale, at de møder lærere, der har mindre forberedelsestid, og at de har færre lektiecafeer. Det må ministeren tage ansvar for. 

Klokken 16.30 går de mange tusinde unge mennesker ned ad Vester Voldgade. Herfra går de ad Stomgade rundt om Christiansborg, hvor de vil mødes på Slotspladsen. 

Blandt talerne vil være Lizette Risgåård, der er formand for LO.  

Også repræsentanter fra Gymnasieskolernes Lærerforening, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende og Pædagogstuderendes Landssammenslutning vil tale. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Artikelfoto04

playEl-lærling vil gøre kloden grøn: Opfordrer flere unge til at vælge erhvervsuddannelser

Bådebygger Mia Leisner Jensen

Maritime uddannelser rykker til Helsingør på grund af stigende popularitet

Artikelfoto01

playNicole fik blomster i stedet for karakter: "Et tal måler ikke potentiale"

edl gabriel(2)

playGeniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere