Flere tog- og busbilletter stiger i pris - og disse gør ikke

Flere typer tog- og busbiletter stiger fra den 21. januar. Men rejsekort, pendlere og pensionister slipper.

Når trafikselskaberne den 21. januar foretager den årlige regulering af taksterne i den kollektive transport på Sjælland, stiger prisen på udvalgte billettyper for passagererne i bus, tog og metro.

Hvor prisen stiger på mobilklippekort, 24-timers billet og pendlerkort på to zoner, så friholdes passagerer med rejsekort samt pendlere på længere strækninger for stigninger. Samtidig holdes pensionisternes takster i ro.

- Trafikselskaberne friholder pendlerne til længere strækninger for prisstigning ved takstregulering pr. 21. januar. Det gør vi for ikke at ramme den gruppe af passagerer, der blev mest berørt af den store takstreform, Takst Sjælland, som vi indførte for et år siden, oplyser forretningschef i Movia, Eskil Thuesen i en pressemeddelelse.

I 2017 steg taksterne i gennemsnit slet ikke. I 2018 vil taksterne i gennemsnit stige med 0,9 pct., hvilket er mindre end årets inflation. 

- Vi har lagt stigningen på produkter, så vi fastholder principperne i Takst Sjælland, der sikrer at rejsekort altid er billigste rejseform, med mindre du rejser ca. 26 gange om måneden på samme strækning, siger Eskil Thuesen.

 

Her bliver prisen reguleret

Taksten pr. 1 zoneklip på mobilklippekort hæves fra 7,50 til 9,00 kr. Det er første gang i fem år, at denne takst hæves. Passagerer kan helt slippe for prisstigningen ved at skifte til rejsekort.

Taksten for 24-timers billetten i hovedstadsområdet (zone 001-099) hæves fra 130 kr. til 150 kr. Denne takst har ikke været hævet i 7 år.

Taksten for et pendlerkort til to zoner for 30 dage stiger fra 375 kr. til 395 kr., så det i lighed med andre pendlerrejser svarer til ca. 26 rejsekortrejser.

Alle andre takster er uændrede, herunder prisen på kontantbilletter og rejsekort.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik