Flere tog- og busbilletter stiger i pris - og disse gør ikke

Flere typer tog- og busbiletter stiger fra den 21. januar. Men rejsekort, pendlere og pensionister slipper.

Når trafikselskaberne den 21. januar foretager den årlige regulering af taksterne i den kollektive transport på Sjælland, stiger prisen på udvalgte billettyper for passagererne i bus, tog og metro.

Hvor prisen stiger på mobilklippekort, 24-timers billet og pendlerkort på to zoner, så friholdes passagerer med rejsekort samt pendlere på længere strækninger for stigninger. Samtidig holdes pensionisternes takster i ro.

- Trafikselskaberne friholder pendlerne til længere strækninger for prisstigning ved takstregulering pr. 21. januar. Det gør vi for ikke at ramme den gruppe af passagerer, der blev mest berørt af den store takstreform, Takst Sjælland, som vi indførte for et år siden, oplyser forretningschef i Movia, Eskil Thuesen i en pressemeddelelse.

I 2017 steg taksterne i gennemsnit slet ikke. I 2018 vil taksterne i gennemsnit stige med 0,9 pct., hvilket er mindre end årets inflation. 

- Vi har lagt stigningen på produkter, så vi fastholder principperne i Takst Sjælland, der sikrer at rejsekort altid er billigste rejseform, med mindre du rejser ca. 26 gange om måneden på samme strækning, siger Eskil Thuesen.

 

Her bliver prisen reguleret

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere