Flere skyderier på Vestegnen: Situationen er meget ekstraordinær

De seneste tre måneder har der været flere skyderier udenfor de københavnske bydele end indenfor. Senest med tre skyderier i Brøndby. Det kan handle om narkomarkedet, siger politiet

Tirsdag rullede en mobilpolitistation ud i Brøndby. 

Det sker efter en mand blev skudt i en parkeringskælder mandag aften. Han blev ramt i brystet og maven.

quote Fællesnævneren tyder på, at det her handler om narkotika

Kim Christiansen, politidirektør, Københavns Vestegns Politi

Med mandagens skyderi er Københavns Vestegns Politi nu oppe på otte registrerede skudepisoder i deres politikreds.

- Det er meget ekstraordinært, siger Kim Christiansen, politidirektør hos Københavns Vestegns Politi.

En kamp om narkotika 

I perioden 1. august til i dag, har der været mindst seks skudepisoder i de københavnske bydele. I resten af TV 2 Lorrys sendeområde har der været mindst femten.

Mere end halvdelen af dem har fundet sted i vestegnens politikreds. I september var det værst i Ishøj og det fik politiet til at oprette en visitationszone.

quote Om det er en bande der skyder eller en kriminel gruppering. Det er utrygt uanset hvad.

Kim Christiansen, politidirektør, Københavns Vestegns Politi

Baggrunden for at oprette en visitationszone var, at man havde en bandekonflikt i København, oplyste politiet. På en måned opsnappede og konfiskerede politiet flere skudsikre veste, ligesom de anholdte flere for ulovlig våbenbesiddelse. Også et bandemedlem og en med relation til samme bande.

Det er ikke afgjort, hvor mange af skudepisoderne i hovedstadssområdet, der er banderelateret. Situationen i Ishøj hang direkte sammen med bandekonflikten i København, men hvad der nu er på spil i Brøndby er usikkert.

- Fællesnævneren tyder på, at det her handler om narkotika og det handler om markedet. Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at det er fuldstændig ligegyldigt for borgerne, om det er en bande der skyder eller en kriminel gruppering. Det er utrygt uanset hvad, men der er ikke noget, der tyder på, at det er den konflikt, vi så fra København og Hundige, siger Kim Christiansen, politidirektør hos Københavns Vestegns Politi.

Tryghedsskabende indsats

Visitationszonen i Ishøj blev ophævet, efter flere bandemedlemmer blev anholdt og man efterfølgende vurderede, at der var lagt låg på konflikten. 439 bandemedlemmer sidder ifølge de seneste tal fra Justitsministeriet bag tremmer. Det er 40 procent flere end i april måned sidste år.

I Brøndby rullede den mobile politistation ud, i forsøget på at genskabe trygheden for borgerne.

- Vi vil være der, så længe det giver mening. Vi er derude for at tale med folk, prøve at berolige dem og samtidigt måske få oplysninger fra folk, siger Kim Christiansen.

Københavns vestegns Politi konstaterer i øvrigt, at så længe der er et marked for narkotika, vil der være også være konflikter omkring salget af det. Om der kommer en visitationszone i Brøndby?

- Hvis det viser sig, at det giver efterforskningsmæssigt mening, så opretter vi en, siger Kim Christiansen, politidirektør hos Københavns Vestegns Politi

Politiet på vestegnen opfordrer alle til at henvende sig, hvis de ligger inde med viden, som de mener måtte være brugbar for politiets arbejde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere