Flere rotter i 2015 - nu vil de gerne indenfor

Rotterne har haft et 'godt år' i 2015. Frostvejret nu betyder formentlig, at rotterne søger indenfor.

Den - indtil lørdag - milde vinter er en af de primære grunde til, at flere kommuner i hovedstadsområdet kan melde om væsentlig flere rotte-anmeldelser end normalt i 2015.

I Køge forventes antallet af anmeldelser om rotter i 2015 at stige med cirka 300 anmeldelser i forhold til årene 2010-2014, hvor antallet har ligget på gennemsnitligt 1376, skriver SN.dk.

Det har givet travlhed hos skadedyrsfirmaet Kiltin, der varetager rottebekæmpelse i Køge.

- Der er væsentligt flere rotter end normalt, og vi ligger vandret for tiden på grund af travlhed. Det skyldes dels, at klimaet har været mildere, hvilket giver rotterne bedre betingelser og dels, at der er lavet nye regler for brug af gift, siger teknisk chef hos Kiltin, Keld Petersen, til SN.dk og fortsætter:

- Vi må for eksempel ikke lægge gift længere end ti meter fra en bygning af hensyn til rovfugle, som kunne tage de forgiftede gnavere. Vi skal generelt bruge mindre gift og må kun lægge giften i foderkasser og ikke ned i rottehullerne og lignende. Det betyder samlet, at vi skal bruge mere tid på at bekæmpe det enkelte problemområde.

Det kolde vejr, vi oplever i disse dage, kan meget vel betyde, at rotterne nu begynder at søge indendørs. I slutningen af 2015 advarede Claus Schultz fra skadedyrsfirmaet Rentokil om, at det kan blive meget tydeligt, at rottebestanden er vokset, når det blev rigtig vinter.

- Vi går bare og venter på de her tre-fire sammenhængende frostdage, hvor rotterne tænker: 'Hov, nu skal vi indenfor', sagde Claus Schultz i november til TV 2 Lorry.

Ifølge DMI vil der i hovedstadsområdet være frostgrader både dag og nat til og med onsdag. Hvis det holder stik, vil der på onsdag have været fem sammenhængende frostdage.

Den gennemsnitlige rotte lige under en halv meter og vejer 450 gram, lyder det fra Rentokil Skadedyrskontrol.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere