Flere praktikpladser til få unge

Antallet af praktikpladser pibler frem. Til gengæld kniber det med at lokke unge til fagene.

De seneste fem år er der skabt omkring 5000 ekstra praktikpladser i Region Hovedstaden ved hjælp af en målrettet og opsøgende indsats.

Bevillingen til den regionale praktikpladsenhed, som ordningen hedder, udløber med udgangen af i år, men bliver efter alt dømme videreført.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Til gengæld står det mere sløjt til med antallet af unge i Nordsjælland og resten af hovedstadsregionen, der vælger en erhvervsuddannelse.

Frem mod 2020 er det målet af få 25 procent af en årgang til at fortsætte på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, men der er meget lang vej til det mål. I år har der været en stigning på 0,5 procent i forhold til sidste år, men det er stadig kun 13,7 procent af regionens unge, der søger en erhvervsuddannelse.

- Det er ikke meget, men jeg fæstner min lid til, at kurven er knækket, så jeg håber, at vi ser samme tendens næste år, siger Lars Gaardhøj fra Socialdemokratiet, formand for Erhvervs-, Vækst- og Forskningsudvalget i Region Hovedstaden. 

En måderne til at få flere ind på erhvervsuddannelserne er ved at vække interessen i barndommen. Det sker med Dansk Byggeris »Byggeboxen«, der får elever fra 4. til 7. klasse ud på en byggeplads.

Efter sommerferien starter projektet ifølge planen op i Vinge-byggeriet ved Frederikssund, men erfaringerne fra de to andre steder i regionen er gode.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere