Flere kører spritkørsel på landet

Natten til lørdag holdt Nordsjællands Politi en større spritkontrol ved Birkerød Kongevej 2.

Akivfoto Foto: Lorry

Alle biler i nordgående retning blev vinket ind til siden fra klokken 22.30 til cirka 00.30. Det fortæller Frederiksborg Amts Avis.

I løbet af de timer blev 290 biler bragt til standsning. Ikke en eneste bilist blev taget i at køre med for meget alkohol i blodet, og alle havde også deres kørekort med.

- Det er utroligt flot, og det fortjener stor ros fra politiet. Det var helt tydeligt, at folk havde lavet klare aftaler hjemmefra, hvem der skulle køre hjem.

Og sådan er mønstret generelt i den sydlige del af Nordsjælland, hvor det er relativt sjældent, at vi tager bilister for spirituskørsel ved disse kontroller, fortæller Jørgen Rath Nielsen fra Nordsjællands Politis færdselsafdeling til Frederiksborg Amts Avis.

Helt så positivt er mønstret ikke længere nordpå, hvilket en kontrol i Blistrup nogle timer forinden fredag aften også viste.

Her blev 40 biler standset i løbet af et par timer. To blev anholdt for spirituskørsel.

- Vi oplever helt klart en geografisk forskel i opfattelsen af spiritus i Nordsjælland. Jo, længere vi kommer ud på »landet«, jo lettere tager folk det med at drikke for derefter at køre bil. Det hænger nok sammen med tilgængeligheden af offentlig kørsel, men spirituskørsel bliver jo ikke mindre farlig af den grund, påpeger Jørgen Rath Nielsen.

Han understreger, at Nordsjællands Politi derfor laver regelmæssige kontroller overalt i Nordsjælland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik