Flere køber ekstra hjemmehjælp

Private plejefirmaer har fået mere at se til. Det sker i takt med, at der flere steder er lavet besparelser på den kommunale hjemmehjælp.

Virksomheden Estrids Pleje i Frederiksværk har mange kunder, der føler, de har brug for ekstra hjemmehjælp udover det, som kommunen tilbyder dem. Der er sket en stigning i antallet af tilkøbsydelser på 15 procent i løbet af de seneste tre år. Tilkøbsydelser kan for eksempel være rengøring, vinduespudsning, indkøb eller ledsagelse til  læge.

Ifølge Anne-Dorte Andersen, der er servicemedarbejder hos Estrids Pleje, kan det godt hænge sammen med, at kommunen i stedet for rengøringstid nu tilbyder rengøringspakker.

- Nogen gange forlader man jo stedet hurtigere, end man måske plejede at gøre. Der er nogen, der undrer sig over det, men så kan vi kun henvise til, at personen har fået tildelt den og den pakke, siger hun. 

Ekstra pleje for 6000 kroner

For nylig er det kommet frem, at en familie fra Frederiksværk har følt sig tvunget til at købe ekstra hjælp ved siden af kommunens pleje til en 90-årige kvinde med alzheimers.

Den 90-årige bor på et plejecenter, hvor personalet ifølge kvindens søn ikke har været i stand til at tilbyde den pleje og omsorg, som hun har brug for. 

Derfor har sønnen helt usædvanligt valgt at købe ekstra pleje til sin 90-årige mor for flere tusinde kroner hver eneste måned. Et privat plejefirma kommer en time hver dag. 

- Det er altid de samme, som kommer, og de kender min mor. De sørger for personlig pleje, ordner hår og går tur med min mor. Det betaler vi over 6000 kroner for om måneden, og familien får tilbagemelding hver uge om, hvordan det er gået, fortæller Flemming Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Intet problem for kommunen

Halsnæs Kommune er bekendt med, at den 90-årige kvinde får besøg af en privat aktør.  

- Vi har som kommune ingen problemer med, at de ældre eller deres pårørende ønsker aktiviteter udover det, vi som kommune kan tilbyde. Dog må det aldrig blive sådan, at den grundlæggende pleje ikke er i orden, og at der ikke tilbydes de ældre forskellige aktiviteter. Men det mener jeg bestemt heller er sådan, det forholder sig i Halsnæs Kommune, siger Lisbeth Rindom, der er direktør i Halsnæs Kommune til Frederiksborg Amts Avis. 

I blandt andet Helsingør og Gentofte Kommune ser man ligeledes en stigning i antallet af tilkøbsydelser. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik