Flere hunde i hovedstaden bliver efterladt i varme biler

Dyrenes Beskyttelse får flere henvendelser om hunde efterladt i varme biler i hovedstadsområdet, end de får fra resten af landet.

Det kan have fatale konsekvenser for hunde at blive i efterladt bilen. Særligt i år, hvor sommeren er helt ekstraordinær varm.

Menneskets bedste ven har nemlig sværere ved at komme af med varmen, end vi mennesker har, og i værste fald kan de dø af hedeslag.

Så sent som i foråret advarede Dyrenes Beskyttelse imod, at man henover foråret og sommeren lader sin hund blive i bilen. Men nye tal viser, at opfordringen tilsyneladende ikke er feset helt ind på lystavlen hos mange hundeejere.

quote Vi kan ikke sige det nok gange: Lad være med at efterlade dit kæledyr i bilen, uanset om bilen parkeres i skygge, om det er sol eller overskyet, eller om det kun er fem minutter, du er væk. 

Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

I løbet af årets første seks måneder har Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på landsplan registeret 61 sager om hunde, der er blevet efterladt i varme biler. Det er ni procent flere sager end sidste år.

- Vi har haft lidt flere henvendelser om hunde efterladte i varme biler, end vi plejer at have på dette tidspunkt, og det skyldes formentlig den varme sommer, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, til TV 2 Lorry.

Alene i maj og juni måned var der 34 sager med hunde efterladt i varme biler.

- Vi kan ikke sige det nok gange: lad være med at efterlade dit kæledyr i bilen, uanset om bilen parkeres i skygge, om det er sol eller overskyet, eller om det kun er fem minutter, du er væk. Det kan gå hårdt ud over dyrets helbred, og det kan i værste fald medføre døden, siger han.

Kedelig tendens i hovedstaden

Ud af de i alt 61 sager fra årets første seks måneder, så stammer 26 af sagerne fra Region Hovedstaden.

Regionen tegner sig dermed for 43 procent af sagerne, og er altså klart overrepræsenteret i forhold til resten af landets hundeejere.  

- Vi får flere henvendelser fra region Hovedstaden om hunde efterladt i varme biler, end vi får fra resten af landet, og det kan være svært at sige hvorfor. Vi har ikke umiddelbart nogen forklaring på, hvad det skyldes, siger Jens Jokumsen til TV 2 Lorry.

SÅDAN HJÆLPER DU ET DYR MED HEDESLAG

Han opfordrer til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke.

Det vil sige, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme op på faretruende 40-50 grader.

- Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde, siger Jens Jokumsen.

- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil, siger han.

Som kæledyrsejer er der en række forholdsregler, du ifølge Dyrenes Beskyttelse bør følge, hvis du har dit dyr med i bilen.  

FEM GODE RÅD