Her kan du blive testet for corona - ventetiden er op til fire dage

Kommunerne omkring hovedstaden er ramt af stigende smittetal, og det skaber ventetid i testcentrene. Nogle steder skal man vente fire dage, før der er en ledig tid.

Der er flere dages ventetid på at få en coronatest i hovedstadsområdet, hvor antallet af smittede har fået myndighederne til at sætte ind med nye restriktioner.

På hjemmesiden coronaprover.dk kan personer uden symptomer booke tid til en test uden først at få en henvisning fra egen læge.

Så lang ventetid er der:

Fremvis flybillet for at blive testet i lufthavn

I Københavns Lufthavn har man hidtil kunnet dukke op til coronatest uden at booke tid forinden. Men tirsdag er det blevet meldt ud, at man fremover skal fremvise flybillet for at få en tid med det samme.

Man vil dog fortsat kunne booke enkelte ledige tider i lufthavnen via coronaprover.dk uden at have en flybillet.

Hvis du er i tvivl om, hvor du kan blive testet henne i hovedstadsområdet, så kan du finde svaret her i vores kort.

Kritik fra flere partier

Regeringen og Folketingets partier satte i august en målsætning om, at 80 procent af dem, der ønsker at få en test, skal have adgang til det inden for 24 timer.

Ligeledes er målet, at 80 procent kan få svar på sin coronatest inden for et døgn.

 
 
Foto: Screenshot / Coronaprover.dk

Folketingets covid-19 følgegruppe mødtes onsdag morgen i Sundhedsministeriet, efter flere partier har rettet kritik af den lange ventetid.

- Der er blevet hængt i bremsen. Det undrer mig, at man laver nedlukninger, der rammer København og Odense, uden at gøre sig overvejelser om, at det altså kommer med en pris, lød det fra Martin Geertsen til TV 2, sundhedsordfører i Venstre, forud for mødet.

Der testes 25.000-35.000 tests i døgnet, men det er langt fra nok, siger Peder Hvelplund, sundhedsordfører for Enhedslisten, som kalder situationen fuldstændig uacceptabel.

- Jeg forventer, at myndighederne kan levere på den målsætning, vi lavede under forhandlingerne om fase fire. Ellers må vi gå tilbage og se på de lempelser, vi lavede dengang, siger han til TV 2.

Også Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener, at den nuværende situation er kritisabel. Hun peger konkret på et manglende samarbejde med de praktiserende læger.

- Hvis de er der i forvejen, hvorfor skal patienterne så gå et andet sted hen for at få foretaget en test? Det ville være at bruge vores sundhedssystem bedst muligt, siger hun.

Svært at forberede sig på

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), men Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff kalder de lange ventetider "helt naturlige".

- Vi er pressede og har netop set det højeste antal nye smittede på et døgn siden april måned. Vi kan se, at der er en stigning i kontakttallet, så smitten eskalerer. Det skaber et forhøjet tryk, som vores sundhedspersonale knokler for at få gjort noget ved, siger han til TV 2.

- Det er svært at forberede sig konkret på de mange scenarier, der kan udspille sig. Men vi skal sørge for at have et beredskab, som meget hurtigt kan få situationen under kontrol, som vi har set det blandt andet i Hjørring og Silkeborg.

80 procent har fået svar inden for 27 timer

Ifølge Statens Serum Institut var der i august svar på "størstedelen af prøverne", som er blevet foretaget i testcentrene, dagen efter prøvetagning.

Ifølge Danske Regioners opgørelse fik 80 procent af dem, der er blevet testet i sundhedsvæsenet, svar inden for 27 timer, da regionerne sidst gjorde status den 31. august.

Da coronasmitten i august blussede op omkring Aarhus og Silkeborg Kommune opstod der også ventetid på mere end et døgn ved flere teststeder.

Det fik sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at erkende, at ventetiden var for lang.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

Folkeskoleklasse

Ny melding til vestegnskommune: Jeres skoler kan ikke åbne på mandag

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere