Fiskere vrede over forbud i torske-frit område

Hvorfor må vi ikke fiske jomfruhummer i de områder, hvor der ingen torsk er?

Fiskerne i Gilleleje undrer sig i over den seneste udmelding fra kontorchef Ole Poulsen, fødevareministeriet, fortæller Frederiksborg Amts Avis. Tirsdag sagde kontorchefen til avisen, at fiskerne i Gilleleje kan se frem til forlængelse af restriktioner på fiskeri af torsk i delvist og permanent spærrede zoner i Kattegat.

Onsdag fremlagde fiskerne et kort fra DTU fra 2007-08, der viser torskens tilstedeværelse og fravær i Kattegat. Kortene indgik som en del af det grundlag, hvorpå zoner i de seneste tre år har været permanent og delvist lukkede for fiskeri. Ifølge DTU's kort er der ingen torsk i de permanent lukkede dele af Kattegat i tredje kvartal, og stort set ingen torsk i fjerde kvartal.

- Så hvorfor kan vi ikke fiske jomfruhummere der i den periode?, spørger fiskerne.

Kontorchef Ole Poulsen fastholder, at det gælder om at beskytte torsken, men at der kan blive tale om nye og andre afgrænsninger, når zonerne og restriktioner til foråret skal evalueres i forhold til effekt på torskebestanden i Kattegat.

- Det er ikke noget godt argument fra fiskerne, at da der ingen torsk er, skal fiskerne have lov til at fange jomfruhummer. Jeg mener, at det netop er den fangst af jomfruhummere, der er skyld i tilbagegangen.
Fiskerne peger på helt andre områder, der bør undersøges som årsag til, at torsken stadig er i tilbagegang.

I stedet for at forklare tilbagegangen med fiskeriet burde man se på miljømæssige forhold som vandbundstempartur, Peberholmen, boringer ved Hallandsåsen og udledninger fra to store svenske elve. Det er snarere disse forhold, der har ændret vandmiljøet, mener fiskerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere