Fire kvinder skal til VM i faldskærmsudspring

Som de allerførste nogensinde skal et kvindelandshold i faldskærmsudspring repræsentere Danmark ved VM

3300 meter over havoverfladen åbner en luge i et fly. Fire kvinder træder hen mod kanten, mens de holder om hinanden. Skulder ved skulder. Og så hopper de.

De næste 35 sekunder skal de nå at lave så mange veludførte formationer som muligt. Så hiver de i stroppen og daler mod jorden. Nu mangler de bare ni ture mere, før stævnet er overstået.

Nogenlunde sådan kan sporten formationsspring forklares. Nu skal fire kviner, to af dem fra hovedstadsområdet, så til VM i Canada.

- Det har krævet mange års træning og mange penge at nå hertil. Vi har alle almindelige job, men vi prioriterer faldskærm over det meste andet, siger Mie Jusjong fra Hedehusene.

I augustmåned fandt hun sammen med tre andre elitespringere og efter et års intensivt samarbejde, er de nu blevet så gode, at der er blevet oprettet et landshold.

- Når jeg var ude i klubben var der ikke ret mange kvinder at snakket med, så det er ret fedt at få en pigeklub, hvor man kan slade og tale sammen. Man slipper for mandejargonen, siger Ditte Petersen, der har flere års erfaring som faldskærmsudspringer.

Tilsammen har pigerne over 3000 spring i bagagen, og deres mission er at tiltrække endnu flere kvinder til den sporten.

I Danmark er det ifølge Dansk Faldskærm Union kun 13 % af danske udspringere, der er kvinder. Det håber det nyudnævnte landshold, at kunne lave om på.

- Vi skal ride videre på den bølge vi er på lige nu, og så blive ved med at inspirere andre kvinder til at gå ind i sporten, siger Mie Jusjong.

Hun mener, at det er bemærkelsesværdig at et land som Danmark, hvor der er så få kvindelige, nu har kvalificeret sig til VM.

- vi har aldrig været til VM, men gør vi det godt, kan vi godt komme i top 10, vurdere Ditte Petersen.

VM i udspring afholdes hvert andet år. Næste gang er i September måned, når kvinderne drager mod Canada.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere