Fire fightere fra 2016

2016 viste i den grad, hvilke fantastiske forbilleder vi har i hovedstadsområdet. Her kan du møde fire af dem.

Nogle gange møder man en person, der har så meget gejst og gåpåmod, at man selv får lyst til at tage kampen op og glemme sine begrænsinger. 

Sådan nogle mennesker har vi heldigvis mødt mange af på TV 2 Lorry gennem året. Her kan du gense fire udvalgte - og  høre hvad der er sket, siden vi forlod dem. 

OL-deltageren, der trodser dit handicap

Peter Rosenmeier mangler en del af højre arm, tre af fingrene på den venstre og halvdelen af højre ben. 

Det har unægteligt givet ham udfordringer. Men det har ikke stoppet ham i at gå efter det liv, han drømte om: med kæreste, børn - og ikke mindst sport.

- Jeg har altid godt vidst, at jeg var anderledes. Men har også været heldig og klog nok til, at det aldrig rigtig har været et problem, fortalte Peter Rosenmeier. 

Han er professionel bordtennisspiller, og da vi mødte ham, trænede han op til de paraolympiske lege.

Et stort håb for ham er, at han kan inspirere andre med et handicap til at komme igang med at dyrke sport og udnytte deres potentiale:

Sendt d. 6. marts

I sommer, efter vi mødte Peter Rosenmeier, kom han hjem fra Rio med en guldmedalje om halsen. 

Gense hele søndagsmagasinet om Peter her 

Syreren, der vækker sproglig opsigt 

I sommer mødte vi også Tala Azrak, der kom til Syrien fra Danmark og i turbofart lærte at tale dansk.

Bare ti måneder tog det fra hun boede Aleppo til hun stod til afgangseksamen på Lyngby Handelsskole og modtog karakteren 12 i dansk. 

- Nu er der i det mindste et eksempel på, at man kan gøre det i ti måneder i stedet for tre år. Det giver håb til andre, mener Tala, der drømmer om at blive læge i Danmark:

Sendt d. 28. juni

Efter vi mødte Tala Azrak er hun startet på en gymnasial uddannelse på Akademisk Studenterkursus.  Her er hun den eneste i klassen, der lige har lært dansk. Og hun kan godt mærke, at det faglige niveau er noget højere end på skolen i Lyngby: 

- Det er virkelig svært, men det går fint, fortæller hun, da vi ringer hende op her i december. Lægedrømmen lever stadig. 

Homo-modellen, der er "plus size"

Danni Sigen har ikke nogen sixpack. Alligevel meldte han sig til en konkurrence, der lige netop er kendt for veltrænede kroppe: Mr. Gay Europe. Snart kunne Dannis plus size-krop kalde sig den første af slagsen i konkurrencens ti år lange historie. Vi mødte ham i sommer, da var midt i forberedelserne. 

For Danni Sigen var deltagelsen en kæmpe sejr - han vil nemlig gerne slå et slag for homoseksuelles rettigheder og for mindre snævre kropsidealer i det homoseksuelle miljø:

- Så det ikke kun er en malet overkrop, der er den perfekte, men det er en helhed i mennesket, som Danni Sigen forklarede.

- Jeg vil gerne sende et signal til homomiljøet om at diversitet er okay. Det er det, vi står for - så det skal vi også stå for indbyrdes.

Sendt d. 28. juli 

Danni Sigen endte med en tredjeplads i konkurrencen, som han beskriver som "den hårdeste uge i sit liv". Den foregik blandt andet i Norge, hvor de vandrede i fjeldene og talte med politikere - langt fra klichéerne omkring en skønhedskonkurrence. 

Siden sin deltagelse i konkurrencen har han fået mange reaktioner, særligt fra udlandet.

Opmærksomheden i Danmark har langt fra været ligeså stor.

- Her spørger folk, hvad jeg kæmper for, for vi har jo næsten samme rettigheder - næsten er bare ikke godt nok, understreger Danni Sigen. 

Præsten, der nægter at holde bisættelse i ensomhed

Præsten Sophie Nielsen og hendes kolleger har ikke altid fulde rækker, når de prædiker. Faktisk sker det af og til, at kirken er rungende tom, når der er begravelse eller bisættelse. 

Men alle bør have mennesker omkring sig, når den sidste afsked skal tages, tænkte Sophie Nielsen. Så da hun i oktober måned planlagde bisættelsen af 90-årige Poul, der var død uden pårørende, fik hun en idé: hun skrev et opslag på Facebook, der var en åben invitation til bisættelsen. 

- Det var en meget overvældende oplevelse, at i løbet af et par dage så var der rigtig mange, der havde skrevet: "Vi kommer" eller "Jeg kommer"- fordi ingen skal herfra alene, fortallte Sophie Nielsen. 

Sendt d. 14. oktober 

Siden vi forlod Sophie Nielsen har hendes idé om at invitere til begravelse på Facebook inspireret en anden præst til at gøre det samme. Selv har hun ikke haft en lignende sag siden, men hvis der skulle ske et dødsfald uden pårørende igen, tænker hun bestemt at gentage konceptet. 

Vil du ser flere gode Lorry-historier fra året der gik, så se med i aften på TV 2 Lorry kl. 19.30. Her sender vi nytårskavalkaden "2016 - det var vi fælles om".


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik