Finanslovsforslag drysser millioner ud over hovedstadsområdet

Der fordeles i alt 25,5 millioner kroner om året til nye, mindre initiativer i hovedstadsområdet.

Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Torsdag har regeringen fremlagt sit bud på statens husholdningsbudget for næste år. Det skal nu forhandles med Folketingets partier. 

Foruden de store initaitiver i finansloven planlægger regeringen også at dryppe millioner af kroner ud til en stribe andre tiltag, fremgår det af finanslovsforslaget.

Heraf er flere i hovedstadsområdet: 

Mosede Fort: Regeringen vil bruge 5 millioner kroner i 2018 på at opgradere Mosede Fort ved Greve.

Børnehospice: Lukashusets Børne- og Ungehospice i Hellerup står til at få 5 millioner kroner årligt fra 2018 og fremover. Stedet kombinerer en specialiseret palliativ indsats med fysiske rammer, der giver dødeligt syge børn mulighed for at have familien omkring sig.

Mindelunden i Ryvangen: Statskirkegården Mindelunden i Ryvangen nord for København står til at få 500.000 kroner hvert år fra 2018 til 2021. Pengene skal gå til at løfte vedligeholdelsen af kirkegården, der fungerer som mindesmærke for de danske modstandsfolk, der faldt under besættelsen.

Læs også Øresundsakvariet truet af lukning: "Det her er alvorligt"

Øresundsakvariet: I årene 2018-2021 er det planen at give et tilskud til Øresundsakvariet i Helsingør på 2 millioner kroner. Pengene går til driften - og dermed skulle en frygtet lukning være undgået. 

Dansk Arkitektur Center: Centret står til at få øget sit driftstilskud, så det i alt er 13 millioner kroner årligt i perioden 2018-2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik