Festlig weekend kan give trafikale udfordringer: Her er overblikket

Med Copenhagen Pride Parade lørdag og Ironman søndag er der lagt i kakkelovnen til endnu en folkefest i København. Se, hvordan det påvirker trafikken her.

I weekenden møder glitterboaer, fjerdragter og høje hæle, jernkvinder og -mænd i stram, stram cykel-, løbe- og svømmebeklædning, når der lørdag den 20. august afholdes Pride Parade og søndag den 21. august er Copenhagen Ironman. 

Hundredetusindvis af mennesker forventes at komme og støtte op om de to begivenheder.

Og det kan altså give visse trafikale udfordringer i hovedstadsområdet. 

Eller om ikke andet forlænget rejsetid for de, der påtænker at bruge bilen en af dagene. Det forklarer vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard i Københavns Politi.

- Jamen, det er klart, der vil være kortvarige perioder, hvor dele af København er afspærret. Men vi forventer faktisk ikke de helt store kødannelse. Nogle af de mest trafikkerede veje vil være spærret af i korte tidsrum, og der kan være nogle steder, hvor omkørsler vil give forlænget køretid. Men alt i alt har vi sammen med arrangørerne gjort os umage for at genere mindst muligt, siger Jesper Bangsgaard til TV 2 Lorry.

Her kan du se, hvor og hvordan trafikken påvirkes i hovedstadsområdet lørdag og søndag

1

Copenhagen Pride Parade lørdag den 20. august

2

Copenhagen Ironman søndag den 21.

Opfordringen er klar

Både Copenhagen Ironmans race director Jacob Nørgaard og vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard har en meget enslydende opfordring til borgerne. 

Den går på, at man skal komme ind og være med, se på og tage del i den festlige weekend. Og derudover vil politiet naturligvis opfordre til at lade den firhjulede stå i garagen. 

- Kom ind og kig. Både hvad angår det ene og andet. Der er virkelig inspirerende topatleter, der udfolder sig i en af de mest krævende discipliner, der findes. Og der er mennesker, der elsker livet og hinanden. Når du skal herind, så vælg det offentlige, tag cyklen eller kom til fods. Det er en dårlig ide at tage bilen, for der vil være mange tilskuere, så det er meget svært at finde parkeringsplads, siger Jesper Bangsgaard.

- Vi håber, man gemmer søndagskøreturen til ugen efter og lader bilen stå. Vi glæder os til, at folk komme ud og er en del af den her folkefest. På tiende år skal vi vise, hvad København kan. Atleter på verdensklasse-niveau kommer, og det er altså ikke mange andre hovedstæder, man kan afholde en så omfattende konkurrence som her i vores. Det er ekstraordinært, siger Jacob Nørgaard. 

Hvis man vil se nogle atleter, er det specielt godt ved Holte på Geels Bakke. Ellers er det oplagt at tage ind til centrum ved Nationalbanken, da der er skiftezone fra cykel til løb, siger Jacob Nørgaard.