Fem gode råd: Sådan sikrer du dig med refleks i mørket

I dag blev der delt reflekser ud til de bløde trafikanter. Det er Åres Refleksdag.

Efteråret er over os, og udenfor bliver det sent lyst om morgenen og hurtigt mørkt om eftermiddagen. Og så er det tid til at finde reflekserne frem fra vinterhiet. 

I dag er det Årets Refleksdag - en tradition startet af Børneulykkesfonden og Codan, og der bliver derfor landet over delt 80.000 reflekser til de bløde trafikanter.

- Godmorgen, var det noget med en refleks, siger Camilla Amstrup, privatdirektør hos Codan, til en fodgænger i morgentrafikken. En refleks skifter hænder. Og en til. Og en til.  

Der var afsætning i reflekserne, der blev delt ud her til morgen til cyklister og fodgængere nær Københavns Hovedbanegård. 

- Det er sådan, at man bliver markant mere synlig, når man får sin refleks på, og det vil vi gerne sætte fokus på, siger Camilla Amstrup.

Fem gode refleksråd:

 

Mange tror ikke, det gør en forskel

Ifølge den årlige refleksundersøgelse fra Børneulykkesfonden og Codan bruger 55 procent af danskerne ikke reflekser. Sidste år var tallet 50 procent, står der i en pressemeddelelse.

- Faktisk reduceres risikoen for en ulykke i mørke med hele 85 procent, hvis vi bærer reflekser. Så det er rigtig ærgerligt, hvis nogle lader reflekserne blive hjemme, fordi de ikke tror, de gør en forskel, fortæller Camilla Amstrup, i pressemeddelelsen.

Kampagnen skal gøre os opmærksom på, hvor stor en forskel reflekser kan gøre i mørket. 

Om reflekser og trafikulykker i mørket: