Fem butikker i hovedstaden vil være kontantløse om aftenen

Efter ny lov er der fem butikker, der har søgt Finanstilsynet om at være kontantløse i aften- og nattetimerne.

Farvel til sedler og mønter?

En ny lov gør det muligt for butikker at søge om at droppe kontanterne i aften- og nattetimerne fra klokken 20.00-06.00. 

Det er der indtil videre fem Rema 1000-butikker i hovedstadsområdet, der har søgt om tilladelse til hos Finanstilsynet.

Det skriver DR P4 København. 

Idéen er, at det skal mindske risikoen for røverier, og dermed gøre det mere sikkert for de ansatte af være på arbejde om natten. 

FAKTA: Kontantløse butikker

Rema 1000 har ikke ønsket at uddybe, hvorfor lige netop de fem butikker har søgt om at blive kontantløse i aften- og nattetimerne.

I Dansk Erhverv, der er brancheorganisation for detailhandlen, ser man store fordele ved, at butikkerne ikke har kontanter liggende.

- Det mindsker risikoen for røverier ude i butikkerne, at der ikke længere er kontanter tilstede. Derudover så er risikoen for svind, altså fejl i forbindelse med håndtering af kontanter, elimineret i og med at tingene kommer til at køre elektronisk i stedet for, siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv til DR P4 København. 

Store koncerner har ikke søgt

Ingen af butikkerne i de to store detailhandelskoncerner Coop og Dansk Supermarked har søgt om at få pengene ud af kasseapparaterne i aftentimerne.

Det er ifølge Dansk Supermarked, fordi sikkerheden fungerer godt i Netto, Bilka og Føtex på grund af betalingssystemet Safe-pay.

- Det er et system, der gør, at der ikke ligger penge i butikkerne, så vi kan både imødekomme kundernes behov, men samtidig sørge for at der ikke er penge, man kan komme og tage, siger Casper Reggelsen, kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked Group, til DR P4 København.

2. juni 2017 vedtog Folketinget reglen om, at butikker, der vil være kontantløse i aften- og nattetimerne, kan sende en ansøgning til Finanstilsynet.

Reglen er tiltænkt butikker i områder med en særlig risiko for røverier og træder i kraft 1. januar 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere