Fem børn syge af D-vitamindråber - advarsel skærpes

Sundhedsstyrelsen skærper advarsel mod D-vitamindråber efter fem tilfælde, hvor spædbørn er blevet syge.

Sundhedsstyrelsen skærper nu advarslen til forældre til spædbørn, der har fået D-vitamindråber af mærket "Inno Pharma vitamin D3-dråber".

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen har fået kendskab til op til fem tilfælde, hvor spædbørn er blevet syge efter at have fået dråberne.

- Vi skærper forholdsreglerne, således at hvis et barn har fået de her dråber i en uge eller mere, så bør barnet have taget en blodprøve hos praktiserende læge, siger overlæge Christine Brot, Sundhedsstyrelsen.

I fredags henstillede Sundhedsstyrelsen til, at forældrene skulle gå til lægen, hvis barnet udviste symptomer på forgiftning.

LÆS OGSÅ:  Farlige D-dråber tilbagekaldes: Kan forgifte spædbørn

Men det nye er altså, at eksperterne nu anbefaler, at barnet skal tjekkes, hvis det har fået D-vitamindråber af det pågældende fabrikat, uanset om det har symptomer eller ej.

- Det er vanskeligt at afgøre, om der er tale om forgiftningssymptomer, når der er tale om så små børn. Derfor siger vi nu, at man bør få taget en blodprøve på barnet, hvis man har givet de her dråber, siger Christine Brot.

Hun har kendskab til, at op mod fem børn er blevet indlagt med forgiftningssymptomer, der kan hænge sammen med indtagelse af de pågældende D-vitamindråber.

Producenten af dråberne har trukket produktet tilbage fra butikshylderne. Det er en regnefejl, der har forårsaget, at koncentrationen af D-vitamin er 75 gange højere, end etiketten oplyser.

Christine Brot understreger, at det kun er det pågældende produkt, der udgør en risiko. Forældre, der giver D-vitamindråber af andre mærker til deres børn, skal fortsætte med at gøre det som hidtil.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere