Farligt vejr-vagt skal forhindre vand i din kælder

Fem forsyningsselskaber har startet samarbejde med DMI for at være bedre forberedt ved ekstreme vejrsituationer i hovedstadsområdet.

Næste gang et skybrud nærmer sig hovedstadsområdet, vil en ny vagttype sidde klar hos DMI. Vagten får det mundrette navn Farligt Vejr-vagt.

Daglig leder hos DMI, Michael Kamp Skelbæk, fortæller, hvad det nye samarbejde kan bruges til. 

Funktionen er et samarbejde mellem DMI og fem forsyningsselskaber i hovedstadsområdet.

quote Vi kan for eksempel fortælle beredskabet, om et skybrud rammer Amager, og hvis det ikke gør det, skal beredskabet selvfølgelig ikke tage action der

Michael Kamp Skelbæk, DMI 

I tilfælde af ekstreme vejrsituationer som skybrud eller storm kan forsyningsselskaber og beredskab kontakte vagten, der udelukkende overvåger vejrsituationen i hovedstadsområdet.

Her kan de få helt detaljeret geografisk information om vejrudviklingen, så de kan planlægge deres indsats på den bedste måde.

De er med i samarbejdet: 

Ring og få rådgivning 

- Vi kan for eksempel fortælle beredskabet, om et skybrud rammer Amager, og hvis det ikke gør det, skal beredskabet selvfølgelig ikke tage action der, men i stedet koncentrere sig om det sted, hvor skybruddet faktisk rammer, fortæller Michael Kamp Skelbæk, der er daglig leder hos DMI’s vejrtjeneste.

Forsyningsselskaberne kan blandt andet bruge informationer om et kommende skybrud til i tide at tømme deres vandbassiner, så de er klar til at opsamle store vandmængder for at undgå overfyldte kloaker eller at sende vandet urenset ud i havnen.

Oplagt partnerskab 

Og selvom det lyder som et oplagt samarbejde mellem dem, der ved noget om vejret, og dem der gerne vil vide noget om vejret, så er det faktisk det første af sin art i Danmark.

Samarbejdet startede som et mindre pilotprojekt sidste år, men er nu udvidet til at gælde resten af året for stort set hele hovedstadsområdet. 

DMI håber på så gode resultater, at det ikke bare kan bliv permanent her, men også udvides til resten af landet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

storkerede

Årets første stork fløj over Amager Fælled: "En fantastisk dejlig nyhed"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere