Fare for skybrud: Her er risikoen størst i vores region

Regn og torden er i øjeblikket på vej ind over landet, og TV 2 Vejret varsler, at der er risiko for skybrud. Her er risikoen størst i TV 2 Lorrys sendeområde.

Kraftige regn- og tordenbyger ruller i øjeblikket ind over Danmark.

Tordenskyllerne kommer fra vest, og ventes at ramme hovedstadsregionen i de sene eftermiddagstimer, lyder meldingen fra TV 2 Vejret.

- Den næste frontzone er kommet ind over Jylland, og den bevæger sig langsomt over landet, siger meteorolog Lone Seier og fortsætter:

- Først får vi sol og varme, og senere kommer den kolde luft. Det er den kolde luft, der løfter den varmeluft - og det er det, der giver byger.

I hele TV 2 Lorrys sendeområde er der udsendt et skybrudsvarsel, hvilket betyder, at der er risiko for mere end 15 millimeter regn på under en halv time.

Men det er ikke alle steder i regionen, at risikoen er størst. Ifølge Lone Seier er det særligt de sydlige egne af TV 2 Lorrys sendeområde, at risikoen er størst.

Dagens vejrvarsel
Dagens vejrvarsel
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

- Der er størst risiko for, at der kommer skybrud i de sydlige egne, når man ser på TV 2 Lorrys område. Det skyldes, at der er varmest i det sydlige Danmark lige nu, og det voldsomme vejr opstår der, hvor der er størst forskel på lufttemperaturerne.

Derfor er det særligt i områdets sydlige kommuner Køge og Stevns, at man skal være opmærksom på vejrets udvikling. Man kan dog ikke vide sig sikker, da skybrud kan opstå meget lokalt. Og generelt vil der komme regn og torden i regionen, oplyser meteorologen.

- Nogle steder bliver det mere kraftigt end andre. Vi kommer til at opleve regn og torden i hele regionen, så det er ikke til at sige, om der ikke også kan opstå pludselige skybrud her.

Ifølge Lone Seier rammer uvejret sidst på eftermiddagen.

- Mit bedste gæt er, at det kommer til at stå på nogle timer fra sidst på eftermiddagen til først på aftenen. Måske kan det også fortsætte indtil midnat, men det er lidt mere usikkert, siger meteorologen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Sne Kirke Værløse

Se kortet over sneen i Danmark - så dyb er sneen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere