Færre pendler fra Skåne til Hovedstaden

​Antallet af pendlere til Region Hovedstaden er stigende, men der bliver færre og færre pendlere, der tager turen fra Skåne.

Foto: NIels Ahlmann Olesen - Ritzau Scanpix

Antallet af pendlere, der tager turen fra Sydsverige til Region Hovedstaden er i alle årene siden 2008 faldet. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I 2015 tog omkring 13.500 pendlere turen fra Skåne til Region Hovedstaden. I alt var der cirka 134.400 pendlere til Region Hovedstaden det år. Dermed står Øresundspendlerne for omkring 10 procent af den samlede pendlertrafik til regionen.

Men det er ikke kun antallet af pendlere over Øresund, der er faldet. Også flytninger fra Østdanmark til Skåne er faldet.

Læs også Borgmestre sætter turbo på dansk-svensk metrodrøm

Flest fra Sjælland

I 2006 og 2007 flyttede næsten 4.500 personer fra Østdanmark til Skåne, men siden 2014 har det tal været under en tredjedel og lidt under fra Skåne til Østdanmark.

Ifølge Danmarks Statistik kommer langt de fleste pendlere til Region Hovedstaden fra Region Sjælland. I 2015 havde næsten 96.000 bosiddende i Region Sjælland arbejde i Region Hovedstaden.

I samme statistik fortæller viser tallene, at der kommer færre pendlere til Region Hovedstaden vest for Storebælt, end der kommer pendlere fra Skåne. Antallet af pendlere fra vest for Storebælt har siden 2008 ligget stabilt, mens der i samme periode er kommet en fjerdedel færre fra Skåne.

Læs også Historisk lav kurs på svensk krone gør indkøb billigere for danskere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik