Færre indlagte på Sjælland

Både Region Hovedstaden og Region Sjælland har oplevet et fald i antallet af indlagte med Covid-19

Foto: TV 2 Lorry

Da Sundhedsstyrelsen lørdag sendte de seneste opgørelser over Corona-infektionens hærgen i Danmark ud, var det med den triste nyhed, at yderligere 22 personer har mistet livet. Til gengæld er der på landsplan lidt færre indlagte, og det fald skyldes i høj grad udviklingen på Sjælland.

Læs også Nyeste corona-tal: Smittetal stiger igen

Opgørelsen viser, at der på hospitalerne i Region Hovedstaden lørdag var registreret 228 indlagte, og det er et fald på fem procent i forhold til dagen før. I Region Sjælland ser man et endnu større fald. Her er der på sygehusene indlagt 76 patienter med Covid-19 - et fald på 11 procent i forhold til dagen før.

Færre på intensiv

Også når det gælder patienter, der ligger på intensiv afdeling og i respirator er der et fald i de to regioner. 61 patienter i Region Hovedstaden ligger på en intensiv afdeling - det er et fald på to procent, mens Region Sjælland med 17 patienter på intensiv har et fald på seks procent.

44 patienter i Region Hovedstaden er lagt i respirator. Det er et fald på ti procentt i forhold til fredag, mens tallet for Region Sjællands vedkommende er uændret på 13 patienter.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har siden epidemiens udbrud haft et stort antal patienter i forhold til de jyske regioner, og i den vestlige del af landet stiger antallet af indlagte fortsat. I alt ligger 507 danskere på sygehus med Covid-19. Det giver samlet et fald på to procent i forhold til fredag.

Læs også Region H beklager lang telefonkø til corona-test og beder om forståelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik