Færre indlagte på Sjælland

Både Region Hovedstaden og Region Sjælland har oplevet et fald i antallet af indlagte med Covid-19

Da Sundhedsstyrelsen lørdag sendte de seneste opgørelser over Corona-infektionens hærgen i Danmark ud, var det med den triste nyhed, at yderligere 22 personer har mistet livet. Til gengæld er der på landsplan lidt færre indlagte, og det fald skyldes i høj grad udviklingen på Sjælland.

Opgørelsen viser, at der på hospitalerne i Region Hovedstaden lørdag var registreret 228 indlagte, og det er et fald på fem procent i forhold til dagen før. I Region Sjælland ser man et endnu større fald. Her er der på sygehusene indlagt 76 patienter med Covid-19 - et fald på 11 procent i forhold til dagen før.

Færre på intensiv

Også når det gælder patienter, der ligger på intensiv afdeling og i respirator er der et fald i de to regioner. 61 patienter i Region Hovedstaden ligger på en intensiv afdeling - det er et fald på to procent, mens Region Sjælland med 17 patienter på intensiv har et fald på seks procent.

44 patienter i Region Hovedstaden er lagt i respirator. Det er et fald på ti procentt i forhold til fredag, mens tallet for Region Sjællands vedkommende er uændret på 13 patienter.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har siden epidemiens udbrud haft et stort antal patienter i forhold til de jyske regioner, og i den vestlige del af landet stiger antallet af indlagte fortsat. I alt ligger 507 danskere på sygehus med Covid-19. Det giver samlet et fald på to procent i forhold til fredag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: Så mange er smittede, indlagt og døde med coronavirus i Danmark og din kommune

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere