Færdselspolitiet massivt til stede hele ugen: Her holder de øje

Københavns Vestegns Politi vil hele denne uge være til stede på skoleveje rundt omkring. Fokus er sikker trafik til og fra skole.

Foto: Ida Marie Odgaard

Skolebørn og forældre kan se frem til at møde masser af politi i løbet af den kommende uge. I hvert fald, hvis man skal i skole.

Som en del af en landsdækkende kontrol planlægger Københavns Vestegns Politi at sætte fokus på trafikken på og omkring skoleveje og besøge en lang række skoler.

Læs også Flere biler kørte sammen: Uheld giver kø på motorvej

- Det skal være sikkert for børn og unge at komme til og fra skole, og desværre ser vi en del - også forældre - som kører for hurtigt, ikke får spændt barnet fast eller ser stort på skolepatruljernes anvisninger, siger politikommisær Kim Madsen, leder af Københavns Vestegns Politis færdselsafdeling.

Han opfordrer samtidig forældre til skolebørn til at benytte lejligheden til at tjekke, om børnenes cykler er i orden og har lys på og ikke mindst til at tale med sit barn om trafiksikkerhed.

Læs også Brandvæsen kører forgæves hver anden gang

 - Bilisternes adfærd vil få vores opmærksomhed, men fortæl gerne børnene, at det er vigtigt for deres egen sikkerhed, at de kun går over for grønt, ser sig godt for, har lys på cyklen, ikke taler i håndholdt mobiltelefon i trafikken, og i det hele taget passer på sig selv i trafikken, siger han.

I kontrollen er der både involveret lokalpoliti, færdselsbetjente, beredskab og fotovogne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik