Fængsler kæmper mod narkosmugling

Fængslernes problemer med narkotika bliver ved, og metoderne til at få stofferne smuglet ind i fængslerne bliver stadig mere kreative.

Stoffer bliver smuglet ind i bleen på en lille baby, og gemt mellem spaghettipladerne i en nybagt lasagne.

Det lyder absurd, men eksemplerne stammer fra danske fængsler og vidner om, hvor kreative de indsatte er, når det kommer til at smugle stoffer ind bag murerne.

Det skriver metroxpress.

Tal fra kriminalforsorgen viser samtidig, at fængslernes narkoproblemer er vedvarende. Faktisk er antallet af positive urinprøver stort set uændret de seneste otte år, og det skyldes i høj grad de indsattes evner til at få stofferne forbi fængselsvagterne.

- Klienternes opfindsomhed er stor i forhold til at sikre, at der kommer ting ind, og når de for eksempel finder et sted i institutionen til at placere ting, som vi efterfølgende finder, må de være kreative og finde et nyt, siger chef for Koncern Sikkerhed i Kriminalforsorgen, Lars Rau Brysting til metroxpress.

I september erklærede justitsminister Søren Pind krig mod narkoen i de danske fængsler og sagde samtidig, at han ville kigge på en løsning med en mere hårdhændet stil over for de indsatte.

Og dét er formand i Fængselsforbundet, Kim Østerbye, positiv stemt overfor.

- Det bedste og dér, hvor vi finder mest, er under de store razziaer, hvor vi 40 mand med hunde vælter hele fængslet. Problemet er, at det er omkostningstungt. Hvis ministeren vil have det, må han betale for det, for i mine øjne gør vi det slet ikke nok, siger Kim Østerbye.

Han mener, at én razzia om måneden i de store fængsler ville hjælpe gevaldigt.

I 2015 foretog man i alt en håndfuld razziaer fordelt på 15 fængsler og 38 arresthuse.

Fængsler på Sjælland:

Ellebæk i Birkerød, Statsfængslet Vridsløselille og Anstalten ved Herstedvester i Albertslund, Statsfængslet Horserød i Helsingør, Statsfængslet Jyderup i - ja - Jyderup samt Vestre Fængsel, Blegdamsvejens Fængsel og Politigårdens Fængsel i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere