Fængselsbetjente ønsker bedre supervision

Danmarks knap 3.000 uniformerede fængselsbetjente er under et så stort pres fra de indsatte, at de har "skærpet brug for hjælp til at læsse af".

Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet - fængselsbetjentenes fagforening - siger til Avisen.dk, at der mangler anerkendelse fra Kriminalforsorgen af det belastende arbejde og mere end drypvise bevillinger fra Christiansborg til debriefing i dagligdagen.

- Øget supervision kan få antallet af disciplinærsager om vold og ydmygende adfærd ned. Vi skal turde at reflektere mere. Nogle af vores medlemmer går dag ud og dag ind med folk, der skal sidde i mange år - de er karakterafvigere og misbrugere, som kan sprænge i luften med kort varsel, siger formanden.

Meldingen, der er rettet mod Kriminalforsorgen og politikerne på Christiansborg, kommer, efter at fængselsbetjent Marianne Jørgensen stod frem på Avisen.dk og tv.

Den 28-årige kvinde, der har arbejdet på Anstalten ved Herstedvester, fortalte om, hvordan hun er blevet frosset ud af sine kolleger, fordi hun indberettede og vidnede mod en voldelig mandlig kollega, der efterfølgende blev dømt for at have taget kvælertag på en kvindelig indsat.

Talsmanden for landets fængselsbetjente mener, at en del af forklaringen på tilfælde som Marianne Jørgensens er manglende supervision eller debriefing. Ifølge Kriminalforsorgen får ansatte på Anstalten ved Herstedvester supervision en til to gange om måneden. Den ene gang er obligatorisk.

- Vores medlemmer får ikke nok supervision. Når folk går i turnus, skal de ud af deres vagt for at blive superviseret. Det er meget bekosteligt. Det burde være en naturlig ting, men det er det ikke, siger Kim Østerbye.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere