Fælles borgmester-front: Drop betalingsringen

Borgmestrene i Roskilde, Lejre og Køge opfordrer nu i fællesskab regeringen til at opgive betalingsringen rundt om København, indtil forudsætningerne for ringen er til stede. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Joy Mogensen (S), Mette Touborg (SF) og Marie Stærke (S) peger på, at Sjælland slet ikke er parat til, at betalingsringen bliver indført.
 
- Vi må konstatere, at forudsætningerne for betalingsringen er skredet, og det ville også klæde regeringen at anerkende det. Den må genoverveje hele projektet. Situationen er totalt kaos. Passagererne kan dårligt være i togene. At tro, at man kan få flere til at tage toget i et snuptag - det kan ikke lade sig gøre, slet ikke når billetprisen samtidig stiger, siger Roskilde-borgmester Joy Mogensen til avisen.

Hendes kollega i Lejre, Mette Touborg, Hun mener, at regeringens planer vil resultere i store begrænsninger i mobiliteten og derfor må undersøges nøje, inden der bliver truffet beslutning.

- Situationen er totalt kaos. Passagererne kan dårligt være i togene. At tro, at man kan få flere til at tage toget i et snuptag - det kan ikke lade sig gøre, slet ikke når billetprisen samtidig stiger, siger Joy Mogensen.
     
Lejres borgmester, Mette Touborg, mener, at der er brug for tid til både at analysere betalingsringens indflydelse på lokalområderne og på at geare infrastrukturen til en betalingsring, for eksempel med flere p-pladser ved stationerne.

- Processen er sat i gang med et meget kort aftræk. Tanken om en betalingsring kan være god nok, men der skal være sammenhæng i det, man laver. Ellers er der ikke et reelt alternativ for bilpendlerne. Hvis de bare kommer til at betale for at køre ind til byen og fortsat kommer til at spilde tiden på vejene, så er grænsen nået, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere